Studentii se plang de cainii vagabonzi din campusuri

Marti, 09 Iunie 2009, ora 17:46
1956 citiri
Studentii se plang de cainii vagabonzi din campusuri

Cainii din campusurile universitare au, teoretic, stapan, ei fiind adoptati de ONG-uri din adaposturile Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA), a declarat, seful ASA, Simona Panaitescu, dupa ce studentii au reclamat indiferenta edililor fata de problema maidanezilor.

Studentii din complexul bucurestean Regie reclama faptul ca, in ciuda numeroaselor reclamatii si sesizari pe care le-au facut la Primaria Capitalei privind haitele agresive de caini care au populat campusurile, nu numai ca nu s-a luat nicio masura, dar nici macar nu s-a transmis vreun raspuns.

Insa potrivit Simonei Panaitescu, citata de NewsIn, patrupedele au fost adoptate de organizatiile neguvernamentele dupa ce, in adaposturi, au fost sterilizate.

"Am primit petitii in privinta cainilor comunitari, din partea studentilor din campusuri. Inca de la inceputul anului, lucram in acele zone si am intervenit in nenumarate randuri la Politehnica, insa cainii din acele zone sunt acum caini cu stapan, care au trecut deja prin adaposturile noastre, au fost sterilizati si dati spre adoptie", a spus directorul ASA - institutie subordonata municipalitatii bucurestene.

Potrivit directorului Administratiei pentru Supravegherea Animalelor, cainii din acele zone nu pot fi ridicati din nou - in primul rand pentru ca au fost adoptati si au un stapan si in al doilea rand, pentru ca, astfel, adaposturile ar fi suprapopulate.

Cainii fara stapan nu sunt fara stapan

"Am instiintat ONG-urile care se ocupa de cainii fara stapan si care au adoptat acei caini in privinta faptului ca in campusuri exista o problema cu agresivitatea cainilor. Le-am rugat sa nu mai lase acesti caini pe strazi, daca tot i-au adoptat", a adaugat Panaitescu.

Directorul Administratiei pentru Supravegherea Animalelor a precizat ca, de la inceputul anului, din adaposturile administratiei au fost adoptati 68 de caini ridicati din campusul Politehnica si 35 din Regie.

Potrivit datelor statistice ale spitalelor din Capitala, zilnic, peste 100 de bucuresteni ajung la medic muscati de caini. Organizatiile neguvernamentale estimeaza ca, in Bucuresti, sunt peste 30.000 de caini comunitari.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#caini vagabonzi, #caini Regie, #studenti caini vagabonzi, #caini vagabonzi Bucuresti , #Bucuresti