Studiu: antenele de telefonie mobila sunt nocive

Vineri, 05 Septembrie 2008, ora 08:00
16738 citiri
Studiu: antenele de telefonie mobila sunt nocive

Radiatiile emise de statiile de emisie-receptie pentru telefonia mobila prezinta grave riscuri pentru sanatate, in special la copii si batrani, arata un studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Oamenii care locuiesc in vecinatatea statiilor de emisie-receptie de telefonie mobila prezinta tulburari ale somnului si eruptii, dureri de cap, tulburari cardiace, insomnii, stari de oboseala avansata si iritabilitate, pierderi de memorie si tulburari ale sistemului cardiovascular, printre care se numara distonia neurocirculatorie, hipertensiunea si presiunea arteriala scazuta, informeaza Cotidianul.

"Mai multe ministere s-au aliat cu companiile de telefonie si cheltuiesc bani publici pentru campanii de montare a lor, desi acestea afecteaza sanatatea oamenilor", sustine presedintele APC, Costel Stanciu.

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely, are o alta parere si sustine ca ministerul sau a inceput o campanie de informare, pe banii publici, denumita "Comunicatiile mobile si sanatatea", prin intermediul careia incearca sa-i convinga pe oameni ca antenele GSM nu sunt nocive.

APC a primit aproximativ 500 de sesizari in care se mentioneaza incalcari ale legii in legatura cu autorizarile si efectele nocive asupra sanatatii provocate de radiatiile neionizate emise de antenele GSM.

Firmele de telefonie mobila profita de naivitatea si de necunoasterea oamenilor reusind sa-i convinga, deseori, de faptul ca antenele GSM nu produc efecte secundare daunatoare organismului, este de parere APC.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#antene, #sanatate, #telefonie mobila, #APC , #Bucuresti