Sute de cladiri din Bucuresti se prabusesc la cutremur - Vezi lista actualizata

Duminica, 05 August 2012, ora 21:02
6485 citiri
Sute de cladiri din Bucuresti se prabusesc la cutremur - Vezi lista actualizata
Foto: EVZ

Primaria Capitalei a publicat recent o lista actualizata a imobilelor expertizate tehnic din punct de vedere al riscului seismic consolidate si lista imobilelor expertizate tehnic in clasa de risc seismic 1 care prezinta pericol public.

Potrivit listei reactualizate, in Bucuresti la ora actuala exista 264 de imobile, cu 2.700 de apartamente, care sunt incadrate la clasa de risc 1 seismic, majoritatea fiind construite inainte de 1940.

In clasa a II-a de risc seismic sunt incadrate 299 de cladiri in care exista 10.732 de apartamente, iar in clasa a III-a- 69 de cladiri au fost clasate. In clasa a-IV-a de risc sunt incadrate sase imobile. Alte 1.658 de cladiri, in care sunt 5.037 de apartamente, sunt incadrate intr-o categorie considerata controversata de arhitecti si de catre expertii imobiliari: "categorie urgenta".

Specialistii avertizeaza ca in cazul unui cutremur mare, pagubele vor fi foarte mari.

Cu toate acestea programul de consolidare se desfasoara greoi din cauza birocratiei, nepasarii locatarilor, dar si din cauza dezinteresului firmelor pentru asemenea lucrari destul de complicate.

Clientii teraselor din Centrul Vechi, in pericol din cauza... balcoanelor

Peste jumatate dintre clientii teraselor din Centrul Vechi sunt in pericol, din cauza balcoanelor cladirilor darapanate care nu se vad de umbrelele de la mese.

Multe dintre cladirile de pe Lipscani/Smardan/Strada Franceza nu au fost renovate sau consolidate.

"Situatia cladirilor e tragica, e o catastrofa. Practic, cladirile stau sa cada, cladirile sunt un pericol public si intr-un fel sau altul ar trebui sa se intample masuri noi, reglementari noi spre a rezolva situatia actuala", a declarat, pentru B1 Tv, arhitectul Mario Cuibus.

Multe dintre cladirile din Centrul Vechi sunt marcate cu celebra "bulina rosie", care avertizeaza asupra riscului seismic ridicat.

"Lumea poate nu este constienta, vine acolo, se simte bine, e atmosfera, dar in cazul unui cutremur este o mare catastrofa posibila. Singura varianta este sa se permita controlat o reglementare de acces a masinilor in perimetrul respectiv", a mai spus arhitectul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#risc seismic ridicat, #lista actualizata primarie cladiri cutremur, #cutremur cladiri Bucuresti , #Bucuresti