Targurile de martisor au invadat Capitala

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 10:49
5407 citiri
Targurile de martisor au invadat Capitala

Bucurestenii au la dispozitie anul acesta nu mai putin de cinci targuri de martisor, care ii asteapta cu podoabe si cadouri facute de mesteri populari, elevi la liceele de arte sau copii cu disabilitati, transmite Money Channel.

Targurile de martisor se afla la Radiodifuziunea Romana, la muzeele Taranului, Satului si de Geologie precum si la Sala Dalles.

A treia editie a targului D'alle Martisorului s-a deschis pe 23 februarie la Sala Dalles de pe Bulevardul Magheru. Evenimentul, ce reuneste vanzatori de cadouri, bijuterii, jucarii, decoratiuni si martisoare, va fi deschis pana pe 8 martie, intre orele 10.00 si 21.00.

Un targ cu martisoare realizate manual de persoane cu dizabilitati si copii din centre de plasament din Bucuresti si din tara s-a deschis, miercuri, la Centrul de Presa al Radiodifuziunii Romane.

Pana vineri, la targ vor participa membri ai fundatiilor "Motivation", "Impreuna", Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania, Asociatia Handicapatilor Fizic din Harghita, Asociatia "Caritas", Asociatia Sindrom "Down"si Asociatia "Pentru Voi" din Timisoara.

Printre invitatii targului se numara scriitorii Adrian Lesenciuc si Cris Samy, jurnalistul Tudor Octavian, exploratoarea Uca Marinescu si liceeni interpreti de muzica folk.

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" a decis sa-si lase portile deschise pentru studentii facultatii de arta, mesterii si liceenii care au participat la targul de Dragobete de pe 24 februarie. Astfel, fabricantii de martisoare pot veni sa-si vanda creatiile la muzeu, pana pe 8 martie.

La Muzeul Taranului Roman, aproximativ 200 de mesteri populari, artisti plastici si studenti vand obiecte inedite, bucate traditionale sau martisoare.

Vineri si sambata un mester popular din judetul Suceava va sustine o demonstratie de realizare a martisorului bucovinean pentru copiii de la targ.

Grupul "Trei parale", format din patru tineri care incearca sa recupereze sonoritati vechi din secolul al XIX-lea, cantece ale targurilor din Moldova si Valahia, va sustine concerte pe 1 si 2 martie.

Ansamblul foloseste instrumente neglijate de lumea contemporana ca fluierul, cavalul si cobza. De la targul de bunatati traditionale nu vor lipsi nici sucul de mere, prajiturelele sau turta dulce.

De pe 28 februarie pana pe 10 martie, vizitatorii targului pot admira expozitia de tiparituri cu lucrarile copiilor de la unul dintre atelierele pentru cei mici de la Muzeul Taranului Roman. Targul este deschis pana pe 2 martie, iar pretul biletelor de intrare este de unu sau 3 lei.

La Muzeul National de Geologie este in plina desfasurare un targ de martisor in care sunt prezentate podoabe realizate din pietre semipretioase si cristale si vor fi expuse esantioane de cristale, geme si roci care apartin colectionarilor din Asociatia Mineralogilor, Paleontologilor si Gemologilor Amatori din Romania precum si altor colectionari din Europa.

Expozitia este deschisa intre 10.00 si 18.00, iar pretul unui bilet de acces este de 6 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii, elevi si studenti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#targ, #martisor, #Capitala , #Bucuresti