Parcări din București, taxate după sistemul din Milano. Cât costă o oră pentru un loc în care să îți lași mașina în Sectorul 4

Vineri, 13 August 2021, ora 20:10
8649 citiri
Parcări din București, taxate după sistemul din Milano. Cât costă o oră pentru un loc în care să îți lași mașina în Sectorul 4
Terifele pentru parcare pe bulevardele din Sectorul 4 FOTO Facebook/ Vitalie Cojocari

Șoferii care circulă pe bulevardele din Sectorul 4 al Capitalei vor trebui să fie atenți unde își parchează mașinile. Primăria plătească taxă în funcție de zonă și de oră.

Astfel, unde este aglomerat, o oră de parcare va costa 2 lei/1 oră (panourile galbene). Unde este mai puțin aglomerat, tariful va fi mai mic: 1 leu/ 2 ore (panourile verzi). Plata se face prin aplicație SMS, iar dacă nu o plătiți veți fi amendați, iar roțile vor fi blocate, se arată într-o postare a jurnalistului Vitalie Cojocari pe contul său de Facebook.

Cum își dă seama primăria că nu plătiți parcarea

Primăria va trimite angajații de la parcări, aceștia vor avea o cameră pe mașină. Camera va citi numerele de înmatriculare și le va căuta în sistem. Dacă proprietarul nu a plătit parcarea, roțile autoturismelor vor fi blocate în secunda doi.

Prima deblocare va costa 50 de lei. Dacă sunteți “recidivist” și ați ajuns la a 5-a deblocare, plătiți 250 de lei.

De ce a decis primăria sectorului 4 să facă asta? Pentru că locurile de parcare de pe cele 11 bulevarde sunt blocate săptămâni întregi de diferite mașini. Cei care vin la spitale, în piețe, la magazine sunt nevoiți să parcheze pe prima bandă. Asta îngreunează traficul.

Taxare după modelul din Milano

Ideea tarifelor din 4 a fost inspirată, de pildă, din sistemul care există la Milano.

Vineri, angajații primăriei lipeau deja afișe pe mașinile care stăteau de multă vreme în parcările respective. De pe 23 august, de când intră în vigoare tarifele, ar putea începe blocarea roților.

Primăria sectorului 4 susține că bulevardele respective au fost transmise în administrarea Sectorului de Consiliul General și se simte îndreptățită să stabilească tarife, să dea amenzi.

Deocamdată primăria Generală nu a explicat ce se va întâmplă în cazul celor care refuză să plătească parcarea ”nelegală” și sunt totuși blocați în 4.

#taxare parcare, #parcare Sectorul 4, #Vitalie Cojocari , #Bucuresti