Timisoara: S-a deschis prima piata de produse ecologice

Vineri, 04 Iulie 2008, ora 10:15
2283 citiri
Timisoara: S-a deschis prima piata de produse ecologice

La Timisoara s-a deschis prima piata cu produse certificate ecologic, adica legume si zarzavaturi nemodificate genetic, crescute fara pesticide si ingrasate fara compusi chimici.

Din initiativa primariei, joi a avut loc si o intalnire cu toti cei interesati de hrana biologica, in cadrul unei actiuni menite sa promoveze un mod de viata sanatos, informeaza Evenimentul Zilei, in editia online.

Astfel, la piata de gros Mega Fresh din Timisoara a fost amenajat un raion dedicat producatorilor de legume, fructe, lactate sau miere ecologice, unde acestia si-au comercializat produsele si au luat pulsul cererii.

Inca de la ora deschiderii pietei, cand unii producatori isi aranjau marfa pe tarabe, oamenii interesati de o alimentatie sanatoasa au venit sa targuiasca.

"Suntem foarte interesati sa avem o alimentatie ecologica sau bio cum i se mai spune. De aceea am venit, pentru ca stiam ca voi gasi aici plante crescute fara chimicale. Din pacate, nu prea am de unde cumpara aceste produse. E drept, cand fac cumparaturi, caut la piata rosiile, cartofii, ceapa si altele, in ideea ca ar fi curate, insa n-ai de unde sti ce baga taranii in ele. Ar fi minunat daca aceasta ramura a agriculturii s-ar dezvolta mai serios, sa putem gasi in piete si la magazine produse curate de chimicale la preturi accesibile pentru toate categoriile sociale", a declarat o cumparatoare.

Unii producatori sunt de parere ca produsele ecologice costa mai mult decat restul. Insa altii mentin pretul pietei.

"Am optat pentru pretul pietei fiindca sunt inca multi oameni care nu fac diferenta intre produse ecologice si neecologice. De regula, oamenii se uita cum arata zarzavaturile. Daca sunt frumoase, le iau ochiul, si nu se intreaba cat de curat au fost crescute. Noi am asteptat trei ani ca sa obtinem certificarea, timp in care s-a facut reconversia solului", a declarat un comerciant.

Potrivit reprezentantilor Directiei pentru Agricultura Timis, in judetul Timis sunt certificati 10 producatori de produse ecologice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
#Piata, #Timisoara, #ecologice, #produse, #deschisa , #Bucuresti