Ziare.com

Timpul petrecut in traficul din Bucuresti se va dubla in 20 de ani

de Ovidiu Draghia
Miercuri, 20 Februarie 2008, ora 16:42

   

Timpul petrecut in traficul din Bucuresti se va dubla in 20 de ani
Studiile realizate de specialistii care au lucrat cu Primaria Capitalei pentru realizarea Master Planului General pentru Transportul Urban sunt ingrijoratoare: vom pierde tot mai mult timp in trafic, chiar daca se vor implementa toate proiectele pe care le are in vedere adminstratia locala.

Peste 20 de ani, un cetatean al Capitalei care acum pierde o ora cu drumul catre serviciu va avea nevoie de doua ore pentru acelasi drum.

Pentru perioada 2007 - 2027, specialistii estimeaza o crestere a timpului de stationare in trafic cu 83%, chiar daca se vor construi toate podurile si pasajele subterane anuntate, chiar daca vom avea noi sosele si benzi speciale pentru RATB.

Utilizarea autoturismului va creste pana in 2013 cu 20% si cu 55-57% pana in 2027 - din nou, chiar daca se va incuraja folosirea transportului public. Sunt propuse mai multe masuri suplimentare, intre care si cresterea tarifelor de parcare in zona centrala.

In situatia in care nu se realizeaza niciun proiect de modernizare rutiera, traficul va fi complet blocat in 2013.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1568 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa ne luam elicoptere!!!

Asta e solutia. parchezi frumos elicopteru pe bloc si te-ai scos. Cand pleci iei si 2-3 vecini pe care-i parasutezi la locul de munca.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor