Trafic in conditii de iarna in Capitala: Recomandari pentru bucuresteni

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 12:09
1968 citiri
Trafic in conditii de iarna in Capitala: Recomandari pentru bucuresteni
Foto: Arhiva Ziare.com

Traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna in Bucuresti, nefiind inregistrate blocaje, toate pasajele si podurile au fost deszapezite, iar mijloacele de transport public circula normal pe arterele Capitalei, informeaza Primaria Municipiului Bucuresti intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, primarul general interimar Razvan Sava a convocat luni, la ora 7:30, un comandament de iarna.

Numarul de utilaje care actioneaza pentru deszapezirea orasului va fi redus in timpul zilei, urmand sa se lucreze la capacitate maxima pe timpul noptii, se arata in comunicat. Utilajele actioneaza in continuare pentru imprastierea materialului antiderapant si curatarea carosabilului de zapada.

Ninsorile ingreuneaza si traficul aerian: Cum se zboara din Bucuresti

Primaria Capitalei si Politia Rutiera a Municipiului Bucuresti reiau apelul catre bucuresteni sa foloseasca mijloacele de transport public. In acest sens, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a suplimentat numarul mijloacelor de transport in comun pe majoritatea liniilor.

Totodata, autoritatile le recomanda bucurestenilor care folosesc masinile personale pentru a se deplasa in oras sa se asigure ca autovehiculele pe care le conduc sunt echipate corespunzator sezonului rece - au anvelope de iarna, iar sistemele de incalzire sunt functionale.

Calatoresti cu trenul? Ninsorile ingreuneaza circulatia - anunt de la CFR

De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa acorde prioritate utilajelor de deszapezire pe care le intalnesc in trafic.

Potrivit PMB, prioritate pentru deszapezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmand ca apoi sa se intervina pe traseele pe care circula mijloacele de transport in comun. Tot la urgenta se va actiona pentru deblocarea arterelor situate in perimetrul spitalelor si altor obiective sociale de interes public. Odata finalizata interventia pe aceste obiective, se va interveni pe arterele secundare.

Nu scapam de ninsori: Se extind in toata tara

Primaria Capitalei atentioneaza proprietarii de cladiri sau spatii comerciale ca au obligatia de a inlatura zapada depusa pe trotuarele din fata imobilelor pe care le detin.

Pentru eventuale probleme generate de inghet sau ninsoare Primaria Capitalei pune la dispozitie numerele de dispecerat 0800.800.868 si 021.9844. Totodata, PMB adreseaza un apel bucurestenilor sa sesizeze la aceste numere de telefon prezenta pe strada sau in scarile blocurilor a unor persoane fara adapost, pentru ca acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la unul dintre centrele sociale ale Capitalei.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#trafic iarna Bucuresti, #ninsoare Bucuresti , #Bucuresti