Trafic intens in vami, romanii din strainatate au inceput sa vina in concedii

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 20:06
1078 citiri
Trafic intens in vami, romanii din strainatate au inceput sa vina in concedii

Traficul pe sensul de intrare, prin punctele de trecere a frontierei din judetul Arad, s-a intensificat in ultimele zile, deoarece multi dintre cetatenii romani stabiliti sau care muncesc in strainatate se intorc in tara pentru a-si petrece concediile.

Conform autoritatilor de frontiera din Arad, Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac a fost tranzitat in ultimele 24 de ore de 15.000 de persoane, din care 9.000 pe sensul de intrare.

"Apropierea sarbatorilor de iarna readuce in tara multi dintre cetatenii romani stabiliti legal in strainatate, pentru a-si petrece aceste zile impreuna cu familia si rudele, dar si cetateni straini care doresc sa-si petreaca cateva zile de vacanta in Romania. De asemenea, multi conationali si-au planificat petrecerea acestor zile in strainatate. Cel mai tranzitat punct de frontiera din judetul Arad a ramas Nadlacul, unde traficul a crescut cu aproximativ 30 la suta fata de valorile unei zile obisnuite", a declarat, miercuri, agent Mihaela Les, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Arad.

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad a anuntat ca a luat masurile necesare astfel incat tranzitul sa se efectueze in conditii normale. Astfel, aproximativ 100 de politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, in aceasta perioada, activitati de supraveghere si control a frontierei de stat.

De asemenea, pentru realizarea unui control de frontiera eficient si fluent, conducerea Politiei de Frontiera Romane a dispus suplimentarea personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor, respectiv cresterea numarului arterelor de control din punctele de frontiera, pe sensul de intrare sau iesire din tara, daca situatia o impune. Totodata, s-a dispus constituirea unei rezerve de personal, atat la sediul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, cat si in cadrul structurilor teritoriale, formata din ofiteri specializati care vor fi pregatiti sa actioneze, daca este necesar.

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Arad recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera Nadlac - Nagylak, Turnu - Batonnya, Varsand - Gyula, existente la granita aradeana, astfel incat sa fie preintampinate suprasolicitarilor unora dintre acestea, cauzate atat de capacitatile limitate a infrastructurii punctelor de trecere, cat si numarului mare de calatori intr-un timp foarte scurt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#romani strainatate sarbatori, #trafic aglomerat vama, #Vama Arad, #romani intorsi acasa Craciun , #Bucuresti