Traim in Romania: Concursul Pampers a fost fraudat

Joi, 03 Iulie 2008, ora 10:06
4194 citiri
Traim in Romania: Concursul Pampers a fost fraudat

Concursul organizat de firma Procter&Gamble destinat copiilor mici, purtatori de pampers, a inregistrat plangeri de la parintii acestora care declara ca a fost fraudat.

Potrivit acuzatiilor, cu doar cateva zile inainte de expirarea concursului desfasurat prin intermediul site-ului, unul dintre participanti a gasit o modalitate prin care sa pacaleasca sistemul de vot electronic care statea la baza desemnarii castigatorului, informeaza Gandul, in editia online de joi.

In cateva ore, clipul postat de pacalici a adunat tot atatea voturi cate stransesera in 3-4 saptamani clipurile favorite - pana in acel moment -, devansandu-le.

Astfel, a castigat Micul explorator, un filmulet de 19 secunde, infatisand un baietel de un an si jumatate, care se invarte pe langa ceea ce pare a fi o tricicleta cu copertina.

Pe locul doi s-a clasat un clip cu un baietel de un an si o luna imitand o soparla, iar pe locul trei, o fetita de doi ani si 4 luni care pare ca citeste din Scufita Rosie.

Baietelul soparla - nemultumit

Marele perdant, parintele baietelului cu soparla, a sesizat neregula organizatorilor, dar raspunsul acestora a fost sec: concursul nostru nu poate fi fraudat.

Regulamentul concursului, incheiat pe 15 iunie, a fost simplu: orice persoana fizica majora, cu exceptia angajatilor companiei si a rudelor acestora de gradul I putea incarca filmulete pe site-ul pampers.ro.

Acestea puteau fi votate de orice vizitator al site-ului. Conditia era ca respectivul vizitator sa detina un numar de telefon mobil, pe care sa il introduca pe site; dupa aceea, primea un cod prin sms, cod ce trebuia utilizat la validarea votului.

Desemnarea marilor castigatori (cate unul la una din cele 3 categorii) s-a facut in urma contabilizarii voturilor exprimate in perioada 5 mai - 15 iunie.

Marii castigatori primesc premii in valoare de 5.000 de euro (constand in plasarea amprentei picioruselor copilului din videoclip pe Aleea Stelutelor Pampers din Parcul Herastrau, un tablou personalizat si o jucarie).

Conform site-ului companiei, videoclipul Reparator bicicleta, avandu-l ca protagonist pe Mihai, a adunat la final 1.828 de voturi, Animal Planet - episodul soparla, cu Ioana-Alexandra, 1.647 de voturi, iar Descoperim povestile cu Bianca-Maria, 1.104 voturi.

Tudor Petrescu, votant si sustinator al clipului clasat al doilea, e revoltat: "Fireste ca fiecare participant apeleaza la cunostinte, rugandu-le sa il ajute cu voturi. Eu lucrez intr-o multinationala si ne-am mobilizat cat am putut pentru prietenul nostru. Dar chiar si in aceste conditii, cu greu s-au strans ceva mai mult de 1.000 de voturi in 3 saptamani. Clipul Reparator bicicleta, inscris in concurs pe data de 4 iunie, a avut mai putin de 100 de voturi pana in 12 iunie, cand, in cateva ore, a strans circa 1.000 de voturi! Sunt convins ca este vorba de o aplicatie software, care a pacalit sistemul de vot, generand coduri in baza unor numere de telefon fictive. Dar administratorii sistemului nu vor sa recunoasca, de parca n-ar fi auzit pana acum de cuvantul hacker. Eu lucrez in industria IT, stiu cum stau lucrurile si mi se pare jenanta o asemenea atitudine".

Procter & Gamble neaga existenta oricaror iregularitati in desfasurarea concursului de videoclipuri.

"S-a adoptat un sistem de votare complex si sigur in domeniul concursurilor on-line si un regulament clar, la indemana participantilor. Pentru a se asigura corectitudinea voturilor pe parcursul concursului, s-a verificat zilnic situatia clasamentului. Ultima verificare a evidentiat ca in cazul celor 3 sectiuni ale concursului, regulile impuse de regulament au fost respectate".

Citeste si:
Concurs internațional pentru amenajarea plajelor din Mamaia. Ministrul Mediului: "Ne dorim să poată concura cu orice plajă din lume"
Concurs internațional pentru amenajarea plajelor din Mamaia. Ministrul Mediului: "Ne dorim să poată concura cu orice plajă din lume"
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), prin Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR), în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, anunţă demararea unui concurs...
Concurs macabru într-un oraș din Rusia. Premiu de 300 de dolari pentru cel mai frumos mormânt FOTO
Concurs macabru într-un oraș din Rusia. Premiu de 300 de dolari pentru cel mai frumos mormânt FOTO
Orașul Novosibirsk, cel mai mare oraș din Siberia, a găzduit primul concurs din Rusia de decorare și amenajare peisagistică a unui mormânt. La competiție au participat echipe din...