Traim in Romania: Concursul Pampers a fost fraudat

Joi, 03 Iulie 2008, ora 10:06
4459 citiri
Traim in Romania: Concursul Pampers a fost fraudat

Concursul organizat de firma Procter&Gamble destinat copiilor mici, purtatori de pampers, a inregistrat plangeri de la parintii acestora care declara ca a fost fraudat.

Potrivit acuzatiilor, cu doar cateva zile inainte de expirarea concursului desfasurat prin intermediul site-ului, unul dintre participanti a gasit o modalitate prin care sa pacaleasca sistemul de vot electronic care statea la baza desemnarii castigatorului, informeaza Gandul, in editia online de joi.

In cateva ore, clipul postat de pacalici a adunat tot atatea voturi cate stransesera in 3-4 saptamani clipurile favorite - pana in acel moment -, devansandu-le.

Astfel, a castigat Micul explorator, un filmulet de 19 secunde, infatisand un baietel de un an si jumatate, care se invarte pe langa ceea ce pare a fi o tricicleta cu copertina.

Pe locul doi s-a clasat un clip cu un baietel de un an si o luna imitand o soparla, iar pe locul trei, o fetita de doi ani si 4 luni care pare ca citeste din Scufita Rosie.

Baietelul soparla - nemultumit

Marele perdant, parintele baietelului cu soparla, a sesizat neregula organizatorilor, dar raspunsul acestora a fost sec: concursul nostru nu poate fi fraudat.

Regulamentul concursului, incheiat pe 15 iunie, a fost simplu: orice persoana fizica majora, cu exceptia angajatilor companiei si a rudelor acestora de gradul I putea incarca filmulete pe site-ul pampers.ro.

Acestea puteau fi votate de orice vizitator al site-ului. Conditia era ca respectivul vizitator sa detina un numar de telefon mobil, pe care sa il introduca pe site; dupa aceea, primea un cod prin sms, cod ce trebuia utilizat la validarea votului.

Desemnarea marilor castigatori (cate unul la una din cele 3 categorii) s-a facut in urma contabilizarii voturilor exprimate in perioada 5 mai - 15 iunie.

Marii castigatori primesc premii in valoare de 5.000 de euro (constand in plasarea amprentei picioruselor copilului din videoclip pe Aleea Stelutelor Pampers din Parcul Herastrau, un tablou personalizat si o jucarie).

Conform site-ului companiei, videoclipul Reparator bicicleta, avandu-l ca protagonist pe Mihai, a adunat la final 1.828 de voturi, Animal Planet - episodul soparla, cu Ioana-Alexandra, 1.647 de voturi, iar Descoperim povestile cu Bianca-Maria, 1.104 voturi.

Tudor Petrescu, votant si sustinator al clipului clasat al doilea, e revoltat: "Fireste ca fiecare participant apeleaza la cunostinte, rugandu-le sa il ajute cu voturi. Eu lucrez intr-o multinationala si ne-am mobilizat cat am putut pentru prietenul nostru. Dar chiar si in aceste conditii, cu greu s-au strans ceva mai mult de 1.000 de voturi in 3 saptamani. Clipul Reparator bicicleta, inscris in concurs pe data de 4 iunie, a avut mai putin de 100 de voturi pana in 12 iunie, cand, in cateva ore, a strans circa 1.000 de voturi! Sunt convins ca este vorba de o aplicatie software, care a pacalit sistemul de vot, generand coduri in baza unor numere de telefon fictive. Dar administratorii sistemului nu vor sa recunoasca, de parca n-ar fi auzit pana acum de cuvantul hacker. Eu lucrez in industria IT, stiu cum stau lucrurile si mi se pare jenanta o asemenea atitudine".

Procter & Gamble neaga existenta oricaror iregularitati in desfasurarea concursului de videoclipuri.

"S-a adoptat un sistem de votare complex si sigur in domeniul concursurilor on-line si un regulament clar, la indemana participantilor. Pentru a se asigura corectitudinea voturilor pe parcursul concursului, s-a verificat zilnic situatia clasamentului. Ultima verificare a evidentiat ca in cazul celor 3 sectiuni ale concursului, regulile impuse de regulament au fost respectate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fotografia răvășitoare a unei femei palestiniene ce ține în brațe trupul fără viață al nepoatei sale a câștigat trofeul la concursul World Press Photo
Fotografia răvășitoare a unei femei palestiniene ce ține în brațe trupul fără viață al nepoatei sale a câștigat trofeul la concursul World Press Photo
Fotografia emoţionantă a unei femei palestiniene îndoliate, care o ţine în braţe pe nepoţica ei, ucisă în timpul unui bombardament israelian în Fâşia Gaza, a câştigat joi principalul...
Primirea în ONU a statului palestinian, vot în Consiliul de Securitate. Se aşteaptă ca Statele Unite, aliate cu Israelul, să blocheze demersul
Primirea în ONU a statului palestinian, vot în Consiliul de Securitate. Se aşteaptă ca Statele Unite, aliate cu Israelul, să blocheze demersul
Cererea statului palestinian de a fi primit ca membru cu drepturi depline al ONU urmează să fie votată vineri, 19 aprilie, în Consiliul de Securitate, au declarat agenţiei Reuters mai mulţi...
#vot, #frauda, #concurs, #electronic, #fals, #pampers , #Bucuresti