Tramvaiele din Arad vor avea module GPS de 300.000 de euro

Duminica, 19 Octombrie 2008, ora 18:05
2358 citiri
Tramvaiele din Arad vor avea module GPS de 300.000 de euro

Compania de Transport Public (CTP) Arad va investi 300.000 de euro pentru dotarea tramvaielor cu module Global Positioning System (GPS), care transmit informatii despre locul unde se afla acestea, atat unui centru de comanda, cat si calatorilor care asteapta in statii.

Conducerea companiei a spus ca acest proiect face parte dintr-un program de modernizare a sistemului de management al tramvaielor.

Directorul tehnic al CTP Arad, Radu Torsin, a precizat ca in statiile de tramvai vor fi montate panouri digitale, pe care vor aparea afisate informatii privind tramvaiele care circula si timpul de asteptare pana la sosirea acestora in statii, transmite NewsIn.

"Prin acest sistem dorim o optimizare a transportului cu tramvaiele. In acest, am facut un proiect tehnic, cu ajutorul unei firme specializate din Bucuresti, urmand sa scoatem la licitatie montarea acestora. Vor fi aproximativ 150 de tramvaie pe care vor fi montate sisteme GPS. Valoarea investitiei este de 300.000 euro si va fi pusa in practica in momentul in care vor fi finalizate lucrarile de modernizare a infrastructurii rutiere din municipiul Arad, care se deruleaza in prezent", a declarat Radu Torsin.

Directorul CTP a mai spus ca modulele GPS vor fi montate pe tramvaiele care circula in zonele cu numar mare de calatori, fiind excluse statiile terminale, unde numarul calatorilor este mai mic.

"Ne vom axa pe zona centrala, cartierele Aradul Nou, Vlaicu, Micalaca, unde fluxurile de calatori este foarte mare. Prin acest sistem, oamenii pot afla cat mai au de asteptat pana la sosirea in statie a tramvaiului. Sistemul este deosebit de eficient, deoarece prin el se pot imbunatati parametri de exploatare", a mentionat Torsin.

Prin montarea GPS-urilor, dispeceratul central al CTP Arad va avea informatii tot timpul despre pozitionarea tramvaielor din trafic, dar si despre problemele tehnice cu care se confrunta acestea. Banii pentru montarea modulelor Global Positioning System vor proveni din bugetul Companiei de Transport sau din cel al Consiliului Judetean.

Compania de Transport Public Arad are un parc de 170 de autobuze si 218 tramvaie, iar reteaua de transport se intinde pe 284 km in zona urbana si 269 km in zona preurbana. Actionarii companiei sunt Consiliul Local Municipal cu 70 la suta din actiuni si Consiliul Judetean, cu 30 la suta

Femeie reținută după ce a găsit o poşetă cu bani, acte şi două telefoane. Ce a făcut la scurt timp
Femeie reținută după ce a găsit o poşetă cu bani, acte şi două telefoane. Ce a făcut la scurt timp
O femeie de 43 de ani din Maramureş a fost reţinută după ce a găsit o poşetă cu bani, acte şi cu două telefoane, în spatele Gării din Arad şi nu a făcut niciun demers pentru a o...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Arad, #tramvai, #GPS , #Bucuresti