Transportatorii rutieri de marfa se pregatesc de greva

Vineri, 25 Ianuarie 2008, ora 19:56
908 citiri
Transportatorii rutieri de marfa se pregatesc de greva

Transportatorii rutieri de marfa propun un tarif minim de trei lei/kilometru, aceasta varianta urmand sa fie propusa Ministerului Transporturilor, a declarat vineri, pentru NewsIn, presedintele FORT Augustin Hagiu, precizand ca pana va primi raspuns de la minister vor intra in greva generala.

Potrivit presedintelui Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), introducerea unui tarif minim pe kilometru are in principal trei mari obiective: inlaturarea concurentei neloiale, stabilizarea pietei si le da transportatorilor sansa sa-si acopere cel putin cheltuielile cu desfasurarea activitatii.

Tariful va fi stabilit pe baza calculelor ce iau in considerare o parte din costurile de transport ale operatorilor din Romania si media tarifelor din Europa. Hagiu a precizat ca acest tarif a fost propus pentru a fi unul cat mai rezonabil, in conditiile in care propunerea ar fi putut fi chiar de patru lei pe kilometru, pentru ca in calcul au fost luate doar o parte din cheltuielile de transport. Presedintele FORT a precizat ca in Europa, tariful minim pe kilometru variaza de la 0,75 la 1,4-1,5 euro si depinde in mare masura de marfa transportata, tipul de transport si distanta parcursa.

De asemenea, Augustin Hagiusustine ca in urmatoarele saptamani, dupa ce memoriul va fi definitivat si prezentat ministrului Ludovic Orban, pana ce Ministerul Transporturilor va da un raspuns, transportatorii vor face demersurile necesare pentru aprobarea grevei generale si semnarea unor conventii cu jandarmeria si granicerii, pentru ca greva sa blocheze si traficul international la punctele de frontiera.

Aceste demersuri vor fi facute pentru ca in urma unei intalniri ce a avut loc joi dimineata intre presedintelui FORT si ministrul Ludovic Orban, nu s-a putut ajunge la un acord intre minister si transportatori.

Federata Operatorilor Romani de Transport a solicitat deja tuturor societatilor de transport de marfa si persoane, intern si/sau international sa se alature initiativei de organizarea unei greve in transporturi, in cazul in care problemele ridicate in memoriu nu vor fi solutionate.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Greve pe principalele aeroporturi din Germania. Zborurile Timișoara-Munchen, anulate marți
Greve pe principalele aeroporturi din Germania. Zborurile Timișoara-Munchen, anulate marți
Mai multe zboruri spre şi dinspre Munchen (Germania) au fost anulate pentru ziua de marţi, 20 februarie, din cauza unei greve pe principalele aeroporturi din Germania. ”În urma grevei de...
Cât de constituțională e comasarea alegerilor. Fost judecător CCR: ”O să fie o încurcătură mare pentru administrația publică”
Cât de constituțională e comasarea alegerilor. Fost judecător CCR: ”O să fie o încurcătură mare pentru administrația publică”
Coaliția PSD-PNL a anunțat miercuri, 21 februarie, că a decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în luna iunie. Această mutare ridică mai multe semne de întrebare în ceea...
#transportatori, #marfa, #greva, #tarif , #Bucuresti