Ziare.com

Tratamentul pentru infertilitate ar putea fi compensat

Joi, 19 Februarie 2009, ora 15:34

   

Tratamentul pentru infertilitate ar putea fi compensat
Un proiect de lege initiat de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Cristian Irimie, sustine compensarea investigatiilor si tratamentelor de care au nevoie cuplurile pentru a avea copii.

Acesta a precizat ca infertilitatea este o problema grava a cuplurilor si ca, din pacate, la aceasta ora doar trei medicamente prescrise in astfel de cazuri sunt compensate 50 la suta, si aceasta doar in conditii stricte, informeaza Monitorul de Suceava.

"Incercam ca protocoalele terapeutice privind infertilitatea masculina si feminina, indiferent de cauze, cat si analizele necesare in timpul tratarii infertilitatii sau premergatoare procedurilor de tip inseminare artificiala / fertilizare in vitro, sa fie cuprinse in normele contractului-cadru si, astfel, sa beneficieze de compensare/gratuitate. Dupa ce va fi adoptat bugetul, vom vedea cum se poate ca inca din acest an sa facem asta macar in parte, pentru femei", a aratat dr. Irimie.

Momentan romanii nu primesc sprijin din partea statului pentru investigatii si tratament in cazul infertilitatii, desi in celelalte tari ale Uniunii Europene costurile procedurilor necesare pentru reproducerea umana asistata (fertilizarea in vitro) sunt incluse in programele nationale de sanatate publica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3101 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

astept

in alte tari sut decontate in intregime din bugetul asigurarilor de sanatate intre 3-6 fertilizari in vitro ( vezi Ungaria , Belgia , Franta )

astept cu viu interes acest proiect de lege ......poate voi ajunge la 60 de ani tot asteptand sa am un copil fara atat de multe costuri in Romania (5000-6000 Eur )

 

infertilitate

in sfarsit se misca ceva si pentru cuplurile infertile.

 

Medicamente gratuite

Singura mea sansa de a avea un copil este sa fac fertilizare in vitro ,procedura ,analizele si medicamentele sun foarte scumpe nu am banii necesari pentru asa ceva sotul meu are 31 de ani ,iar eu 27 sunte m disprati.Astept un ajutor din partea statului.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor