Ziare.com

Tribunalul suspenda repartizarea sumelor din bugetul Primariei catre sectoare

Duminica, 31 Mai 2009, ora 14:38

   

Tribunalul suspenda repartizarea sumelor din bugetul Primariei catre sectoare
Tribunalul Bucuresti a suspendat o hotarare a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB) prin care erau repartizate sume din bugetul Primariei Muncipiului Bucuresti (PMB) catre sectoare, dupa ce Consiliul Local al sectorului 1 a cerut acest lucru.

Conform notei tribunalului inregistrata la Directia Asistenta Tehnica si Juridica a C.G.M.B., tribunalul a dispus suspendarea Hotararii C.G.M.B. nr.130/13.04.2009 privind repartizarea la bugetele sectoarelor municipiului Bucuresti a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrare, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala pe anul 2009.

Suspendarea va ramane, conform aceleasi note, pana la pronuntarea instantei de fond. Consiliul Local al sectorului 1 a cerut in instanta anularea hotararii CGMB, deoarece acestui sector nu i-a fost repartizata nicio suma.

"Banii care se dau de la bugetul Primariei Capitalei la sectoare provin de la guvern si sunt destinati reechilibrarii bugetelor locale.

Ori, Primaria sectorului 1 are un buget foarte mare, al doilea dupa cel al municipalitatii, iar anul trecut a avut un excedent mare, asa ca nu era cazul de reechilibrare", a explicat hotararea consilierilor generali, viceprimarul Mircea Raicu.

Viceprimarul general sustine ca banii pentru sectoare au fost acordati in functie de marimea bugetului si de datoriile bugetelor locale.

Potrivit unei hotarari aprobate de consilierii generali ai Capitalei, sectorul 2 a primit, pentru reechilibrare, 20 de milioane de lei, sectorul 3 - 31 de milioane, sectorul 4 - 20,86 milioane, sectorul 5 - 45 de milioane, iar sectorul 6 - 28 de milioane de lei.

"Sectorul 5 a primit cel mai mult pentru ca este cel mai sarac in resurse financiare", spune Raicu.

Sursa: rNews

Articol citit de 872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Greseala mare.

Guvernul nu trebuia sa repartizeze ,,NICI UN LEU,,primariei generale. Acesti bani dupa cum veti observa,sunt CADOURI ELECTORALE si nu va echilibra nimic in bugetul primariilor....Este bucurestiul UN ASISTAT SOCIAL ca sa primeasca aceste fonduri ?....Ce fonduri a repartizat guvernul pentru municipiul TIMISOARA,unde fieful politic este al PNT-CD ? Primarul Gheorghe Ciuhandru,desigur,nu este agreat de guvern dar,,veniturile la bugetul de stat,, este un flux continuu si foarte important,din care face cadouri lui alde Vanghelie,papusarul,pentru europarlamentare si pentru toamna la prezidentiale...Stimati cetateni ! Iata unde merg taxele si impozitele voastre ! 145 de milioane lei puteau fi dati sa finanteze agricultura,refacerea canalelor de irigatii sau plata energiei pentru irigatii,ori pentru plantarea de perdele de protectie in zonele unde se produce desertizarea solului.... AVEM SI PIERDERI BUGETARE PLANIFICATE ?- pentru sarbatorile politice campenesti,pungi electorale,turism ministerial si prezidential ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor