Un consilier USR ii face plangere penala primarului Robert Negoita pentru distrugerea brutala a unui parc din Sectorul 3

Duminica, 25 August 2019, ora 18:59
4944 citiri
Un consilier USR ii face plangere penala primarului Robert Negoita pentru distrugerea brutala a unui parc din Sectorul 3
Foto: Arhiva Facebook/Octavian Berceanu

Ana Ciceala, consilier general USR Bucuresti, i-a facut plangere penala lui Robert Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, pentru distrugerea brutala a unui parc.

"Padurile planetei sunt in flacari de cateva saptamani, iar calitatea aerului este pusa in pericol pe intreg mapamondul. In Bucuresti, in sectorul 3, in Parcul Pantelimon, Primarul Negoita distruge aproape un hectar de parc, insemnand zeci de arbori, alei, spatii de joaca. Constructia parcarii de pe Bulevardul Decebal genereaza tone de pamant, de moloz, care sunt << >depozitate >> in Parcul Pantelimon. Unde sub o movila inalta de mai bine de 7 metri zac o buna parte din plamanii verzi ai zonei", a scris pe Facebook Ana Ciceala.

Ea a continuat si a precizat ca impreuna cu colegii mei de la USR a facut sesizari la Politia Generala a Sectorului 3, care are atributii de a opri lucrarile ilegale, in conditiile in care nu exista nicio autorizatie.

De asemenea, sesizari in care se semnala distrugerea portiunii din parc au fost facute si la Politia Capitalei, la Politia Romana, la Garda de Mediu si la Directia de Mediu din cadrul Primariei Capitalei.

In urma acestor demersuri, institutiile statului au venit, au constatat, au plecat si nu au luat nicio masura, potrivit Anei Ciceala.

Prin urmare, sambata insotita de colegii sai, consilieri locali si generali ai USR, ea a fost din nou la Titanel si in Parcul Pantelimon pentru a documenta stadiul distrugerii spatiului verde.

Prin urmare, au decis "sa depunem plangere penala pentru abuz in serviciu si distrugere arbori pe numele primarului Negoita si pe numele tuturor directorilor institutiilor de mai sus, responsabile cu sanctionarea abuzurilor care se fac asupra spatiului verde".

"Trebuie sa devenim cu totii constienti de faptul ca ceea ce se intampla acum in Bucuresti si mai ales in Sectorul 3, prin betonarile excesive, prin atacurile repetate la spatiul verde, prin distrugerea arborilor din parcuri, prin constructiile ilegale si retrocedarile dubioase, dublate de lipsa de interes pentru recuperarea terenurilor, primarul Negoita saboteaza sanatatea si viitorul nostru si al copiilor nostri.

Este inadmisibil ca apelurile repetate ale institutiilor europene si mondiale cu privire la incalzirea globala sa fie ignorate sistematic de autoritatile locale. Este revoltator sa vezi cum se ignora pur si simplu dezastrele ce au loc chiar acum pe intreg mapamondul, care pun existenta umana in pericol. Este dureros ca in loc sa plantam arbori pentru viata noastra, cei sanatosi sunt taiati sau ingropati in resturi de materiale de constructie", a adaugat Ana Ciceala.

Ziare.com a relatat pe larg problemele si increngaturile depozitarii molozului in Parcul Pantelimon, precum si consecintele nefaste asupra spatiului verde de acolo. Citeste mai multe AICI!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#plangere penala robert negoita parc pantelimon , #Bucuresti