Un puscarias ne costa 1.800 de lei pe luna

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 10:43
3932 citiri
Un puscarias ne costa 1.800 de lei pe luna

Daca arunci o privire pe sumele alocate pentru cei care au furat, omorat sau care au "fentat" legea, intelegi de ce unii prefera viata in puscarie. Statul roman cheltuieste zilnic 59,64 lei pentru fiecare detinut in parte.

Aproape 1.800 de lei se cheltuiesc pe luna pentru fiecare persoana privata de libertate. La finalul lunii, factura pentru cei 30.000 de detinuti ajunge la 53.586 lei noi, conform Click.

Nu atat de darnic este statul si cu milioanele de romani cinstiti si care muncesc din greu, o luna intreaga, pe salariul minim de 500 de lei.

Interesant este ca masa zilnica a unui detinut trebuie sa respecte norme calorice: sa contina lapte, carne, oua si vitamine. Astfel ca, zilnic, un puscarias trebuie sa consume nu mai putin de 2.855 de calorii.

Daca pensionarii nu vad carnea cu lunile, puscariasii au parte de ea zilnic. Una dintre mese trebuie sa contina obligatoriu carne. Asa se face ca, in special in perioada de iarna, multi comit infractiuni pentru ca le e mai bine dupa gratii.

Aici au un acoperis deasupra capului si masa asigurata. In plus de asta, medicamentele pentru care un batran da aproape toata pensia sunt asigurate de penitenciar. Nici de incaltaminte sau de haine nu duc lipsa. Ba mai mult, sunt schimbate in functie de sezon.

Sumele foarte mari alocate pentru infractori sunt justificate de catre conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor prin necesitatea de a se conforma normelor UE.

Citește și:
Tânărul care a murit în teribilul accident de la Cluj-Napoca ar fi pierdut mulți bani la jocurile de noroc VIDEO
Tânărul care a murit în teribilul accident de la Cluj-Napoca ar fi pierdut mulți bani la jocurile de noroc VIDEO
Tânărul în vârstă de 25 de ani care a decedat în accidentul produs duminică dimineață pe o stradă din Cluj-Napoca ar fi pierdut o sumă mare de bani la jocurile de noroc. "Băiatul a...
Câți bani vrea Reghecampf de la Ana Maria Prodan, despăgubiri de imagine
Câți bani vrea Reghecampf de la Ana Maria Prodan, despăgubiri de imagine
Laurențiu Reghecampf și Ana Maria Prodan continuă circul început anul trecut, când s-au separat, iar vineri s-au bătut la vila de la Snagov, unde stă acum impresara. Reghecampf este...