Ziare.com

Un student bursier ramane cu un leu, bani de buzunar

de Madalina Ionescu
Luni, 23 Iunie 2008, ora 09:35

   

Un student bursier ramane cu un leu, bani de buzunar
Banii dintr-o bursa studenteasca sunt putini, fata de nevoile financiare ale unui tanar si nici cea mai mare dintre ele, de 300 de lei, nu acopera toate cheltuielile studentului.

Dupa plata caminului, a transportului si a unui minim de rechizite, unui student, care obtine o bursa de studiu sau de merit, ii mai ramane de cheltuit un leu pe zi, sustine presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), Gabriel Petrea, scrie Gardianul in editia de luni.

"Bursa, in cazul in care vorbim despre burse de studiu sau de merit mai mari de 300 lei, abia daca acopera minimum de cheltuieli pe care un student le poate avea pe transport, cazare si materiale de studiu. Ii mai ramane un leu pe zi pentru orice alte cheltuieli.

Studentii cu burse sociale nu au nicio sansa sa se intretina din 100-150 lei pe luna si, fiind cazuri sociale, este logic ca parintii nu le pot suplimenta veniturile.

Solutia pe care o gasesc, pana la urma, este de a se angaja, de cele mai multe ori full-time, ceea ce reduce foarte mult timpul si calitatea studiului", explica presedintele UNSR.

Potrivit unei anchete realizate de UNSR, studentii care lucreaza in timpul facultatii au rezultate mai slabe la invatatura decat ceilalti. In unele cazuri, studentii renunta la studiile universitare dupa ce se angajeaza sau termina facultatea mai tarziu decat colegii lor de generatie.

In prezent, statul roman acorda patru tipuri de burse pentru studentii integralisti: de performanta, de merit, de studiu si burse sociale. Aproximativ 70.000 de studenti au beneficiat, in acest an scolar, de burse de stat, al caror cuantum mediu se situeaza intre 100 si 350 de lei, arata datele Ministerului Educatiei.

Citeste mai multe despre student bani bursa camin Universitate
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1730 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Le asiguram...

Deoarece fac parte din aceeasi categorie de venituri pina in 500lei ca si batrini le acordam sprijin in viitoru mandat 2008-2012 cite un pachet la 2 luni. Atentie nu scanati legitimatiile de student, carnetele de membru PSD sau declaratiile de avere ale parintilor. Conducerea consiliului local (Nicusor Constantinescu) si prin grija primarului reales Mazare & co va sta alaturi si la bine dar si la greu. Primi vor primi gratuit CASE SUBVENTIONATE daca sunt la o facultate de adm. publica... si au votat trandafirii din putinele parcuri ramase dupa marea privatizare...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor