Unde mergem in Bucuresti? - Presat de nevoie, in cautare de toaleta (microreportaj)

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 09:18
6538 citiri
Unde mergem in Bucuresti? - Presat de nevoie, in cautare de toaleta (microreportaj)
Foto: Ziare.com

Bucurestiul e un oras tern, doldora de oameni grabiti si cladiri de sticla. Capitala insa e mai putin populata de toalete publice, lucru care conduce la gesturi cu pantalonii in vine, facute taman in spatiul public.

Pe langa traficul infernal, cersetori agresivi sau mizerie la tot pasul, bucuresteanul presat de nevoi fiziologice se confrunta cu o alta problema: unde se gasesc toalete publice?

Cateva, putine ce-i drept, exista: in pasajul proaspat renovat de la Universitate, la metrou la Victoriei - insa foarte prost semnalizata. Se gasesc cateva si la Gara de Nord, iar "biletul" costa un leu. De banii astia, te poti spala pe maini, chiar daca in loc de teava ai un furtun.

Si prin parcuri mai sunt amplasate toaletele ecologice, ar fi vreo 600 prin Bucuresti, insa foarte bine camuflate. Problema la toaletele inteligente, care se curata automat la fiecare sfert de ora, este ca s-ar putea sa te trezesti prins cu chilotii-n vine.

Asta daca functioneaza butonul si nu iti apare mesajul "Lipsa de apa in circuit", dupa care semnalul luminos se aprinde in dreptul inscriptiei "defect". Si, mai ales, daca ai un stomac foarte puternic si reusesti sa rezisti putorii din interior.

Dar daca problema este spinoasa si apasatoare si nu te afli pe langa un parc sau o statie de metrou, trebuie sa stii fast-food-urile cu acces liber la baie. Daca nu, biletul de intrare costa cat un hamburger ori o cafea, care vine la pachet cu bonul care are inscriptionat codul de acces la baie.

Unde mergem in Bucuresti? - Printre bisnitarii de chiloti, pana la biroul Primariei (microreportaj)

Prin centru, nici urma de vreo toaleta publica. Solutia de a te elibera de tensiune este Universitatea Bucuresti - usor de reperat e Facultatea de Chimie - care are tot timpul usile deschise, pentru orice vizitator, cu orice nevoie. Toaletele sunt decente, daca nu te deranjeaza numerele de telefon si mesajele mazgalite cu markerul pe pereti.

Scenariul cel mai prost este atunci cand nu ai nici metrou, nici parcuri, nici facultati si nici fast-food-uri prin zona.

Capitala iti da zilnic posibilitatea sa alegi intre sute de cafenele cochete, lansari, conferinte, vernisaje, expozitii, concerte sau piese de teatru. Tot aici se gasesc stradute care ascund case elegante, brodate cu iedera si marchize, monumente bizare, case memoriale care au scapat de furia buldozerelor, parcuri ori gradini de toate felurile. Ziare.com isi propune sa va prezinte in fiecare luni cate un fragment de experienta urbana si asteptam si povestirile voastre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#toalete publice Bucuresti, #toalete inteligente parcuri Bucuresti , #Bucuresti