Unul din cinci tineri din Romania e somer

Joi, 23 Iulie 2009, ora 15:51

   

Unul din cinci tineri din Romania e somer
Romania s-a clasat in primul trimestru din 2009 pe pozitia a 13-a in cadrul statelor membre ale UE, dupa rata somajului in randul tinerilor intre 15 si 24 de ani, care a urcat la 19,6%, valoare similara cu a Portugaliei, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.

Rata somajului in randul tinerilor s-a majorat de la 18,2% in primele trei luni din 2008, ca urmare a cresterii somajului atat in randul femeilor, cat si al barbatilor cu varste intre 15 si 24 de ani, pe fondul crizei economice.

Astfel, rata somajului in cadrul populatiei feminine de pana la 24 de ani a urcat de la 17,5% in primul trimestru din 2008 la 18% in primele trei luni din 2009, in timp ce pentru barbati, rata somajului la tinerii intre 15 si 24 de ani a avansat de la 18,6% la 20,6%.

Pe ansamblul UE, rata somajului in randul tinerilor a crescut in intervalul ianuarie-martie 2009 la 18,3%, de la 14,6% in perioada similara din 2008, iar in zona euro aceasta a urcat la 18,4%, de la 14,5%. Astfel, in UE au fost inregistrati in primul trimestru 5 milioane de tineri someri, din care 3,1 milioane erau din zona euro.

In UE, rata somajului pe ansamblul populatiei a fost de 8,2%, iar in zona euro, de 8,8%, mai arata datele biroului european de statistica.Cea mai mare rata ale somajului pentru tineri a fost inregistrata in Spania, de 33,6%, iar cea mai mica in Olanda, de 6%. Singurul stat membru in care rata somajului in randul tinerilor nu a crescut fata de trimestrul similar din 2008 a fost Bulgaria, care a inregistrat o diminuare cu 0,4 puncte procentuale, respectiv de la 13,9% la 13,5%.

In primul trimestru, rata somajului in randul tinerilor a fost mai ridicata pentru barbati decat pentru femei in 16 din cele 27 de state membre, comparativ cu 11 din 27 tari UE in intervalul similar din 2008.
Sursa: rNews

Articol citit de 1130 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Andronescu
rank 1
Eroare
Fiti mai expliciti adica pe intelesu tuturor. Citi sunt ANALFABETI indiferent ca au o facultate sau scoala generala.
valentin.m
rank 1
Eroare, esti in dans si vals. Las-o cum a cazut ca e de kakao.
SOMAJUL ESTE CONDAMNARE LA MOARTE IN STIL DEMOCRATIC EVREIESC si povestea cu ANALFABETISMUL intreaba evreii masoni care au distrus invatamantul in romania.
Poate esti in EROARE TOTALA si nu ai auzit de armele si cartusele evreiesti: PRIVATIZARE, RESTRUCTURARE SI DISPONIBILIZARE cvu care s-a scos romania la vanzare, si s-a distrus economia, industria, agricultura, invatamantul, cercetarea si cu care lupta pentru erxterminarea cetateanului roman.
Inainte de 1989 nu exista SOMAJ si toata lumea avea serviciu, salariu, casa, familie si indentitate. Nu exista cetateni datori la plata intretineri, iar cel mai mic salariu era 2000 de lei, aproximativ 20 000 000 lei azi dupa toate scumpirile petroliere si cresterea valutei in acesti ani si daca privesti salariul actual nu depaseste 560 ron evreiesc ori 5 600 000 lei romanesc.Tinerii romaniei au dreptul la viata si la un viitor, dar propaganda evreiasca criminala si terorista le fura viata si vii torul. Un tanar fara serviciu este un tanar condmnat la moarte pentru ca nu are3 vechime in munca si nu are pensie si din ce traieste?
Liviu Chilian
rank 1
Zece din...doi Zsidani si Arabi sunt multimilionari in Romarlania
Nu'i asa ca suprarealismul romarlanesc il depaseste inclusiv pe...Schumacher. In Nebunistanul-Romarlanesc, cu cat mai multi tineri NEVINOVATI ajung someri, cu atat mai multi Zsidani Satanici si Arabi antimusulmani ajung...multimilionari. De ce, Coane Fanica?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor