Unul din zece romani este bolnav de hepatita

Luni, 19 Mai 2008, ora 11:55
10539 citiri
Unul din zece romani este bolnav de hepatita

Romania este pe primele locuri in lume la numarul de bolnavi cu afectiuni hepatice severe, adica unul din zece romani este bolnav de hepatita, transmite Realitatea Tv.

Rezultatele date publicitatii de ultima statistica a Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca peste doua milioane de romani au hepatita B sau C.

Specialistii sustin ca frecventa uriasa a bolii se explica prin faptul ca hepatita nu este intotdeauna descoperita de la inceput si mult timp poate ramane in stare latenta.

Un roman din zece sufera de hepatita, potrivit statisticilor intocmite de Ministerul Sanatatii dupa desfasurarea primei parti a programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei.

Cele mai des intalnite forme ale bolii sunt cele de tip B sau C. De altfel, Romania ocupa primul loc in Europa in ceea ce priveste imbolnavirile cu hepatita C.

In cazul a 80% dintre romanii infectati de virusul hepatitei C, boala devine grava, iar un sfert dintre cazurile cronice devin ciroze.

5% dintre cazuri de tip C degenereaza in cancer de ficat. Costul tratamentului hepatitei de tip C costa in jur de 100.000 de lei, dar acesta este suportat integral de catre stat.

Si cazurile de hepatita B s-au inmultit in utlima perioada. Potrivit Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului, un milion de romani au hepatita B, dar doar 1% dintre ei fac tratament.

In cele mai multe cazuri, hepatita B se ia dupa folosirea instrumentelor din cabinetele stomatologice, din saloanele de infrumusetare si cele de pearcing, unde sterilizarea nu este bine realizata.

Incidenta hepatitei B este mai crescuta in zonele urbane si, in special, in cartierele sarace ale oraselor.

In intreaga lume, peste doua miliarde de oameni sunt infectati cu virusul hepatitei B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine e românul care marchează gol după gol în străinătate
Cine e românul care marchează gol după gol în străinătate
Atacantul român Andrei Ciolacu a marcat un gol pentru Birkirkara, care a învins-o pe Gudja cu scorul de 2-0 (1-0), duminică, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 23-a a campionatului...
Furia unui român după ce a primit nota de plată la restaurant: "Să ameninț cu poliția și să iasă panaramă?"
Furia unui român după ce a primit nota de plată la restaurant: "Să ameninț cu poliția și să iasă panaramă?"
Scumpirile din ultima perioadă i-au determinat pe români să fie mai atenți la cheltuieli și să renunțe la micile plăceri. Mulți ocolesc restaurantele, iar cei care merg în continuare sunt...
#roman, #milion, #hepatita C, #hepatita B, #steriliza, #pearcing , #Bucuresti
Comentarii