Uzina Mecanica Plopeni si Rolem Codlea isi trimit muncitorii acasa

Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 09:39
4568 citiri
Uzina Mecanica Plopeni si Rolem Codlea isi trimit muncitorii acasa

Trei firme mari din judetul Prahova au anuntat concedieri colective. La Uzina Mecanica Plopeni peste 700 de angajati isi vor pierde locurile de munca. Vor primi, insa, salarii compensatorii pentru trei ani.

Peste 29.000 de muncitori vor fi disponibilizati pana la sfarsitul anului. Cele mai expuse sunt industria textila, metalurgia si productia de automobile, informeaza Antena 3.

Firma de confectii Linea a anuntat ca va renunta la 180 de angajati, in timp ce producatorul de mobila Anteco va disponibiliza 78 de muncitori.

In judetul Brasov, Rolem Codlea va disponibiliza 1.000 din cei 1.800 de angajati, fara a beneficia de salarii compensatorii.

Societatea Otelinox din Targoviste a trimis in concediu 800 de salariati pana pe 30 noiembrie, din cauza reducerii drastice a comenzilor de productie.

Fabrica de textile Teba din Iasi a trimis acasa 300 de persoane in ultimele luni. De anul viiitor angajatii vor trebui sa-si gaseasca un alt loc de munca intrucat societatea se va muta intr-o alta tara unde forta de munca este mult mai ieftina.

Disponibilizari au fost facute si la Antibiotice Iasi. Oamenii au primit salarii compensatorii in functie de vechimea pe care o aveau.

Oltchim si-a inchis, miercuri, doua sectii, in timp ce o alta si-a redus productia. Aceasta masura implica disponibilizarea a 550 de angajati. Conducerea combinatului crede ca problemele s-ar putea rezolva abia la inceputul anului viitor.

Arpechim, furnizorul de materii prime pentru combinatul Oltchim, si-a redus activitatea. Reprezentantii companiei spun ca deocamdata nu se pune problema disponibilizarilor.

Aproape 10.000 de angajati de la Dacia vor sta acasa joi si vineri, intr-un concediu fortat. Aceasta nu va fi singura intrerupere de activitate. Fabrica din Mioveni va opri productia si la sfirsitul saptamanii viitoare pentru o perioada de trei saptamani.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
Tesla a anunțat numărul mare de angajați pe care îi va disponibiliza. Măsura vine după scăderea drastică a vânzărilor
Tesla a anunțat numărul mare de angajați pe care îi va disponibiliza. Măsura vine după scăderea drastică a vânzărilor
Tesla va concedia 2.688 de angajaţi la fabrica sa din Texas, a declarat producătorul de vehicule electrice într-o notificare privind ajustarea şi recalificarea lucrătorilor, relatează...
#criza, #financiara, #disponibilizari, #concediu, #fortat , #Bucuresti