Ventilatorul, interzis pe timpul caniculei

Luni, 23 Iunie 2008, ora 09:56
3039 citiri
Ventilatorul, interzis pe timpul caniculei

Perioada imediat urmatoare se anunta fierbinte, cu temperaturi de peste 33 de grade Celsius, motiv pentru care Ministerul Sanatatii a anuntat populatia in legatura cu masurile ce trebuie luate in regim de urgenta caniculara.

Persoanele cu cel ma mare grad de risc pentru perioada de canicula, varstnicii, copiii, femeile gravide, precum si persoanele cu boli cronice si cele cu dizabilitati, trebuie sa evite sa iasa din casa in intervalul 11.00-18.00,informeaza Gardianul in pagina electronica.

Persoanele cu risc sunt sfatuite sa se deplaseze in afara locuintei fie dimineata devreme, fie seara. Mai mult, este recomandata consultarea medicului curant, mai ales daca ultima consultatie a fost facuta cu cateva luni in urma, si se interzice consumul unui medicament nou in schema de tratament, chiar daca acesta poate fi procurat fara reteta.

Mai mult, medicii atrag atentia ca este mai sanatos folosirea unui aparat de aer de conditionat pe timpul caniculei decat un ventilator. Aparatul de aer conditionat trebuie relglat astfel incat temperatura sa fie cu 5 grade mai mica decat temperatura ambientala.

Pentru toate categoriile de persoane, indiferent de varsta, Ministerul Sanatatii recomanda consumarea zilnica a 1,5-2 litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete. Medicii recomanda sa se consume un pahar cu apa sau alt lichid la fiecare 15-20 de minute

Pe timpul caniculei este interzis consumul de alcool, inclusiv bere sau vin, precum si bauturi cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice. In privinta consumului de fructe si legume, doctorii recomanda numai pe acelea care contin o mare cantitate de apa, precum pepenele galben si rosu, prunele, castravetii, rosiile.

Totodata, Ministerul Sanatatii sfatuieste parintii sa dea copilului sa consume, in mod regulat, lichide proaspete, chiar daca el nu cere sa bea. Mai mult, acesta nu trebuie niciodata lasat nesupravegheat chiar pentru perioade scurte de timp, in masini sau in incaperi prost ventilate.

Pe timpul noptii este recomandat ca parintele sa lase copilul dezvelit atunci cand doarme si, in cazul in care se iese afara cu el, acesta trebuie sa fie imbracat foarte lejer si sa aiba capul protejat cu o palarie de soare. In plus, parintii nu au voie sa spele copiii cu apa rece atunci cand se duc la strand sau la mare.

Pe timpul caniculei, Ministerul Sanatatii recomanda hainele largi, deculoare deschisa, din fibra naturala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Mulți tineri fac față cu greu cheltuielilor cotidiene și sunt sprijiniți financiar de părinți. Aceștia fie le oferă diferite sume de bani, fie le cumpără casă sau mașină. Ajutorul...
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
#copii, #canicula, #ministerul sanatatii, #ventilator , #Bucuresti