Vin Zilele Bucurestiului: Concert in Constitutiei, circ in Cismigiu, parade si bataie cu flori. Iata programul

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 18:14
13512 citiri
Vin Zilele Bucurestiului: Concert in Constitutiei, circ in Cismigiu, parade si bataie cu flori. Iata programul
Foto: Arhiva Ziare.com

Capitala va sarbatori, in perioada 16-18 septembrie, Zilele Bucurestiului, cu ocazia implinirii a 557 de ani de atestare istorica a orasului.

In cele trei zile de sarbatoare, bucurestenii si nu numai vor putea lua parte la concerte, expozitii, spectacole de teatru si multe altele.

"Cu ocazia Zilelor Bucurestiului, Primaria Municipiului Bucuresti organizeaza o serie de evenimente dedicate implinirii a 557 de ani de atestare istorica a Capitalei in trei zone de interes ale orasului: Piata Constitutiei, Parcul Cismigiu si Parcul Herastrau.

Astfel, in perioada 16-18 septembrie, bucurestenii si nu numai sunt invitati sa ia parte la concerte, expozitii, ateliere, spectacole de teatru si parade, plimbari cu trasuri si teatru pentru copii", se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis, joi, Ziare.com de catre Primaria Capitalei.

Sambata, pe 17 septembrie, in Piata Constitutiei va avea loc un concert cu unii dintre cei mai indragiti artisti ai moemntului, cum ar fi Andra, Stefan Banica Jr, Zdob si Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabita, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble. Concertul va incepe la ora 17:00 si va dura pana la miezul noptii.

Concertul trebuia sa aiba loc pe Arena Nationala

Initial, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca National Arena va gazdui concertul gratuit organizat cu ocazia Zilelor Bucurestiului.

"Invit toti bucurestenii la Zilele Bucurestiului, vor fi 50.000 locuri pe Arena Nationala, unde va avea loc un concert aniversar, intrarea va fi libera", a declarat Firea, duminica, la Antena 3, care pana joi, aparent, s-a razgandit, Primaria anuntand ca evenimentul se va desfasura in Piata Constitutiei, zona in care edilul spunea, in iulie, ca nu vrea sa mai vada trafic blocat din cauza concertelor.

Firea isi nuanteaza declaratiile: Evenimente culturale in centru, dar fara concerte in Piata Constitutiei

Vom mai avea concerte in Piata Constitutiei? Firea evita un raspuns clar (Video)

"Atmosfera de sarbatoare va fi completata de opt trupe de teatru de strada, din Spania, Italia sau Franta. Clovni si papusi uriase, fluturi si dansatori luminosi se vor plimba printre spectatori si vor oferi mini-reprezentatii pline de muzica si culoare in Piata Consitutiei si pe strazile alaturate", au anuntat reprezentantii Primariei.

Parcul Herastrau, Bucurestiul de altadata

In toate cele trei zile, intre orele 11:00 - 22:00, Parcul Herastrau se va transforma in Bucurestiul de altadata. Evenimentul "Povesti de Bucuresti" vine cu spectacole artistice, parada costumelor de epoca, "Bataia cu flori", plimbari cu trasuri, teatru pentru copii, muzica de promenada si un targ cu produse hand-made. Nu vor lipsi nici animatorii si statuile vivante.

"Tot in Parcul Herastrau, Gradina Culinara ii asteapta pe bucuresteni cu preparate din bucataria traditionala romaneasca, fiind un spatiu in care vizitatorii pot incerca retete autohtone", se mentioneaza in documentul citat.

Kids City 2016, in Parcul Cismigiu

In parcul Cismigiu, Primaria Capitalei organizeaza in cele trei zile evenimentul "Kids City 2016" - "Aventuri in lumea Circului".

"Foisorul din parcul Cismigiu va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor invata sa faca jonglerii, sa isi tina echilibrul sau sa faca giumbuslucuri. (...) Animalele din lumea circului, poneii, serpii, aligatorii si cateii vor fi disponibili in parc pentru fotografii", arata Primaria. Intrarea la toate evenimentele este gratuita.

D.T.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Zilele Bucurestiului, #Zilele Bucurestiului program, #Zilele Bucurestiului 2016, #Zilele Bucurestiului spectacole , #Bucuresti
Comentarii