Viscol in Romania - Vezi starea drumurilor si prognoza meteo

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 17:20
20952 citiri
Viscol in Romania - Vezi starea drumurilor si prognoza meteo

Un nou val de ninsoare si viscol a dat peste cap viata romanilor din sud-estul tarii. Cele mai afectate sunt judetele Vaslui, Galati, Braila si Vrancea, dar si Capitala e paralizata de nameti pentru ca firmele de deszapezire nu fac fata fulgilor de nea care cad neintrerupt.

Zeci de drumuri sunt blocate sau/si inchise, la fel si unele aeroporturi, trenurile ajung la destinatie cu intarzieri de ore intregi, iar in multe localitati nu exista curent electric.

Meteorologii au prelungit joi codul galben de ninsoare pentru sud-est, iar in weekend vremea se anunta la fel de rea.

Ziare.com iti prezinta minut cu minut situatia provocata in tara de vremea nefavorabila.

18:20 - Autostrada Soarelui, precum si mai multe artere nationale importante, sunt blocate vineri seara din cauza zapezii si a viscolului.

In judetul Buzau nu se circula pe DN 2C Pogoanele - Costesti, DN 22 Ramnicu Sarat -Braila si DN 2B Buzau- Braila. In judetul Vrancea sunt blocate DN 23A Mihalceni -Ciorasti si DN 23B Maicanesti-Ciorasti, precum si DN 2N Caiata-Martinesti, informeaza Centrul Info Trafic.

Totodata, sunt blocate in judetul Tulcea - DN 22D( in zona localitatii Macin), in judetul Galati - DN 25 Galati - Tecuci( in zona localitatii Piscu), in judetul Braila - DN 22 Braila - Ramnicu Sarat( in zona localitatii Movila), in judetul Calarasi - DN 3B Fetesti- Vladeni, iar in judetul Ialomita - DN1D Urziceni - Ploiesti.

A.S.

17:00 - Circulatia pe drumul national 1D, Albesti - Urziceni, a fost deschisa traficului rutier, dar alte cinci drumuri nationale raman in continuare inchise. Traficul este in continuare inchis pe urmatoarele drumuri nationale: DN 22 Ramnicu Sarat (BZ)-Braila (BR), DN 24D Balabanesti (GL)-Cuca (GL), DN 2C, Costesti-Padina (BZ)- (BZ), DN 2N, Martinesti - Jitia si DN 23B, Maicanesti - Ciorasti.

16:27 - O nava sub pavilion georgian, care stationa la Bara Sulina de cateva zile, a confirmat ca a esuat pe o limba de nisip, fiind al doilea vas care a atins uscatul de la inceperea ninsorii.

16:10 - Capitania Portului Constanta Sud a inchis traficul pentru navele fluviale.

15:45 - O nava sub pavilion georgian, care stationa la Bara Sulina de cateva zile, a confirmat vineri ca a esuat pe o limba de nisip, fiind al doilea vas care a atins uscatul de la inceperea ninsori.

15:30 - Aeroportul "Traian Vuia" Timisoara a comunicat vineri ca doua zboruri Carpatair au fost anulate si altul a avut intazieri, iar cursele Bucuresti -Timisoara (Tarom) si Londra-Timisoara (Wizz-Air) au inregitrat intarzieri de pana la cinci ore. Zborurile pe Aeroportul International 'Traian Vuia' Timisoara se in conditii de iarna, dar aeroportul nu este inchis.

15:10 - Zece localitati din judetul Gorj au ramas in vineri dimineata fara energie electrica, dupa ce mai multi copaci au cazut peste liniile de alimentare.

14:00 - Meteorologii au prelungit atentionarea de ninsori si intensificari ale vantului, de vineri, ora 14:00, pana sambata, ora 03:00, pentru sase judete, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, a anuntat, vineri Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

13:20 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si Directia Rutiera a anuntat ca a fost ridicata restrictia de circulatie pe autostrada A2 pe sectorul Bucuresti - Lehliu, pentru vehiculele cu masa maxima autorizata mai mica de 3,5 tone.

12:50 - In statia Bucuresti Nord unele trenuri au intarzieri la sosire de 60 min. - 130 min., iar la plecare de maximum 55 min. - 170 de min.

12:35 - La comandamentul de iarna de la Guvern, reprezntantii ANM au anuntat ca luni noapte temperaturile vor scadea pana la minus 20 de grade Celsius. Din 21 decembrie, vremea urmeaza sa se amelioreze, pana de Revelion nu mai sunt prognozate caderi masive de zapada.

12:05 - Constantin Dascalu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a anuntat, la Guvern, ca DN2 a fost redeschisa circulatiei pentru masinile de tonaj mic.

11:30 - Viceprimarul general al Capitalei Victor Iovici a convocat vineri, la sediul Primariei Capitalei, la ora 14:00, comandamentul de deszapezire.

11:10 - CFR Calatori a anuntat ca, din cauza ninsorii abundente si a viscolului, circulatia feroviara se realizeaza cu dificultate, peste 30 de trenuri fiind anulate.

10:50 - Patru curse care trebuiau sa decoleze de pe Aeroportul International Henri Coanda-Otopeni au intarzieri de pana la doua ore, din cauza conditiilor meteorologice.

Cele patru curse care au intarzieri sunt: Tarom (Bucuresti-Sofia), KLM (Bucuresti-Amsterdam), Air France (Bucuresti-Paris) si Lufthansa (Bucuresti-Dusseldorf).

10:40 - Premierul Emil Boc a convocat pentru ora 12:00, la sediul Guvernului, Comitetul national pentru situatii de urgenta in cadrul caruia va avea o videoconferinta cu comitetele judetene pentru situatii de urgenta.

10:30 - Ambulanta Bucuresti a inceput sa intampine probleme pe teren din jurul orei 10.30, avand aproximativ 30 de solicitari in asteptare care nu pot fi distribuite, interventia fiind ingreunata de ninsore si viscol.

10:20 - Sapte localitati sunt izolate din cauza blocarii cailor de acces in judetul Braila (Pitulati, Ramnicelu, Cotu Lung, Salcia Tudor, Cuza Voda, Corbu Vechi si Voinesti).

10:15 - Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, se afla in localitatea Acu - zona Buzau, impreuna cu secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Dan Fatuloiu.

10:00 - Peste 400 de utilaje de deszapezire actioneaza pe strazile Capitalei.

09:50 - Un autobuz care transporta 10 persoane si care circula pe ruta Targu Jiu - Tismana a intrat intr-un sant, pe DN 67 D, in comuna Arcani.

09:40 - Sapte localitati din judetul Mehedinti au ramas fara energie electrica. Sunt afectate liniile electrice din Lupoaia - Zegujani (11 posturi de transformare) - localitatile Zegujani, Noaptesa si Stroiesti, Toplet Dubova (18 posturi de transformare) - localitatile Dubova si Ponicova si Motru - Strehaia - localitatile Brosteni si Lupsa.

09:15 - Trenurile care vin si pleaca din statiile Bucuresti Nord, Bucuresti Basarab, Bucuresti Grivita si statia Chitila inregistreaza intarzieri la sosire si plecare de pana la 80 de minute, din cauza ninsorii si a viscolului.

08:50 - La Balea Lac, stratul de zapada a ajuns sa masoare 54 de centimetri. De asemenea, la Sinaia stratul de zapada este de 25 de centimetri, la Varful Omu 26 de centimetri, iar la Predeal 7 centimetri.

08:30 Drumuri blocate:

- DN 2C si DN 22 in judetul Buzau

- DN 23A si DN 23B - in Vrancea

- DN 22D (in zona localitatii Macin) - in Valcea

- DN 24 D Galati - Baleni

- DN 22 Braila - Ramnicu Sarat

- DN1D Albesti - Paleologul in judetul Prahova

Pe DN 23 Braila - Focsani se circula pe multe portiuni alternativ, in ambele sensuri.

08:20 - In Capitala, centrul Infotrafic anunta ca sunt probleme mari si circulatie blocata pe Calea 13 Septembrie, in zona Razoare, in Colentina si pe Soseaua Pantelimon.

08:10 - Autoritatile au decis sa inchida Autostrada Soarelui pe tronsonul Bucuresti Drajna, iar intre Drajna si Fetesti nu au voie sa intre pe A2 masinile mai grele de 7,5 tone.

Soferii care aveau de gand sa circule pe A2 sunt sfatuiti sa foloseasca ruta ocolitoare: DN3 Bucuresti - Lehliu-Gara, DN3A Lehliu-Gara - Drajna.

Si DN 2 Focsani-Urziceni a fost inchis. Daca conditiile meteo devin neprielnice ar putea fi inchisa si Autostrada Bucuresti-Pitesti.

07:45 - In judetul Constanta, stratul de zapada creste de la o ora la alta, iar utilajele au fost trimise sa actioneze in principal in zona localitatilor Topraisar, Harsova si Baneasa.

07:30 - Drumul DN 22 Urziceni-Braila este inchis, la fel si DN 7 intre Arad si Nadlac. DN 573 este inchis in zona localitatiii Pecica. DN1 si A2 sunt si ele impracticabile, iar pe DN 2 drumul este inchis la Albesti.

07:00 - DN 1D, care leaga municipiul Ploiesti de Urziceni, din judetul Ialomita, a fost inchis pentru a putea fi curatat, insa din cauza viscolului utilajele avanseaza foarte greu.

Mai sunt blocate si cateva drumuri judetene din Vaslui, Galati si Vrancea.

06:30 - De mai bine de 48 de ore, 15 localitati din judetul Valcea sunt in bezna. Din cauza caderilor masive de zapada, copacii s-au rupt si au avariat retelele electrice. Afectata a fost si statiunea Baile Olanesti.

06:00 - In Capitala ninge de 4 ore intruna. Utilajele de deszapezire nu fac fata si principalele bulevarde sunt acoperite constant de nameti.

Prognoza meteo

Capitala si 14 judete se afla vineri, pana la ora 23.00, sub atentionarea de Cod Galben pentru ninsori si viscol.

Astfel, vineri, intre orele 04 si 23, va ninge si se va depune strat nou de zapada, indeosebi in judetele din sud si sud-est.

In Dobrogea, Muntenia si sudul Moldovei cantitatile de precipitatii vor depasi local 10-15 l/mp, iar vantul va prezenta intensificari viscolind si troienind zapada.

Vantul va fi mai intens in judetele: Constanta, Tulcea, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau si Galati.

Mercurul termometrelor a coborat, in noaptea de joi spre vineri, la Miercurea Ciuc, pana la minus 17 grade Celsius, cea mai scazuta temperatura inregistrata in zona in aceasta iarna.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Sandu Ion, a declarat vineri in cadrul comandamentului de iarna constituit la Guvern, ca luni noapte temperaturile vor scadea pana la minus 20 de grade Celsius. Din 21 decembrie, vremea urmeaza sa se amelioreze, pana de Revelion nemaifiind prognozate caderi masive de zapada.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#drumuri inchise zapada, #romania sub nameti, #starea drumurilor, #starea vremii , #Bucuresti