Zilele libere la romani, un maraton al oboselii

Duminica, 26 Aprilie 2009, ora 15:33
2336 citiri
Zilele libere la romani, un maraton al oboselii

Se pare ca anul 2009 le aduce romanilor mai multe zile libere si deci mai multa odihna. Zilele libere curg in perioada asteniei de primavera pentru ca Pastele si 1 Mai sunt cam in aceeasi perioada. Si acest lucru le-ar putea oferi oamenilor ocazia de a se odihni din plin.

Odihna este cruciala pentru fiecare persoana care isi doreste sa ajunga la progres si la performanta, pentru cei care tin la sanatatea lor fizica si mentala. Insa, de cele mai multe ori, odihna mult asteptata de sarbatori atrage dupa sine oboseala.

"Oamenii nu stiu sa isi planifice odihna. Fac activitati care mai mult ii epuizeaza decat le creeaza relaxare si confort, mananca si beau in mod abuziv, petrec pana dimineata, se duc in locuri care nu le plac, doar pentru ca sunt la moda si, in general, vor sa cuprinda in trei zile libere vacante de 6-7 zile. Si toate acestea doar pentru ca de cele mai multe ori nu stiu ce anume ii relaxeaza si ii ajuta sa se odihneasca", a explicat, pentru Ziare.com, psihologul Alina Oancea.

Exista doua tipuri de odihna: activa si pasiva. Alegerea pentru una dintre ele este in functie de optiunile oamenilor. Sunt persoane care prefera sa se odihneasca pasiv: citesc, se uita la filme sau asculta muzica. Altii insa o prefera pe cea activa: viziteaza orase, fac scubadiving, se dau cu rolele, merg cu bicicleta, conduc sute de kilometri, fac karaoke, alearga sau merg pe munte.

Odihna activa te ajuta sa iti mentii un anumit ritm. Cel mai indicat este sa le combinam si sa pastram un echilibru care sa ne dea un grad de satisfactie cat mai inalt.

Trebuie sa invatam, insa, sa ne bucuram de zilele libere si sa le valorificam si sa le fructificam. Sa profitam din plin de ele pentru a putea fi mai activi si mai productivi cand ne intoarcem din vacanta.

"Trebuie sa stii foarte clar ce anume te ajuta cel mai mult sa te odihnesti. Sa iti propui sa te odihnesti, adica sa ai un scop clar si sa nu deviezi de la el. Sa faci alegeri care sa nu duca la regrete.

Daca vrei sa petreci alaturi de alti oameni e important sa iti alegi grupul potrivit, cu oameni cu care sa te poti distra si te poti simti bine. Si, cel mai important, trebuie sa alegi locuri pe care nu le-ai mai vazut si pe care iti doresti sa le explorezi, sa ai curajul sa iti pui in aplicare dorintele", a mai spus psihologul Alina Oancea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#zile libere, #concediu, #oboseala, #baut mancat, #romani gratar , #Bucuresti