Ziua Nationala: Capitala sarbatoreste cu fasole, tuica si parade (Video)

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 08:50
3410 citiri
Ziua Nationala: Capitala sarbatoreste cu fasole, tuica si parade (Video)
Foto: ebihoreanul.ro

Bucurestenii sunt asteptati sa petreaca Ziua Nationala in stil romanesc, cu fasole, costita, carnati, tuica fiarta, muzica de fanfara si parade in mai multe locuri din Capitala. Totusi, din cauza crizei, traditia mai este respectata doar in sectoarele 2 si 6.

Primarul Neculai Ontanu a amenajat 13 locuri speciale, unde vor fi servite 13.000 de portii de fasole cu costita afumata si 725 litri de tuica fiarta.

In fata Centrului Administrativ al Sectorului 2, de la ora 12.00, sunt programate numeroase manifestari specifice unei asemenea sarbatori, printre care salutul garzii de onoare, ridicarea drapelului si intonarea Imnului de Stat al Romaniei, eliberarea porumbeilor in acordurile "Odei Bucuriei", defilarea plutoanelor Politiei Comunitare a sectorului 2 si ale altor detasamente in acordurile fanfarei militare, dar si "Hora Unirii" in care se vor prinde toti participantii.

De asemenea, va avea loc un program demonstrativ de interventie si arte martiale prezentat de Politia Comunitara a sectorului 2.

Nu va lipsi traditionalul meniu ostasesc cu fasole si costita, tuica fiarta, oferit tuturor bucurestenilor care vor veni la corturile ce vor fi amplasate in vecinatatea sediului Primariei Sectorului 2, informeaza un comunicat al institutiei.

In afara de Primarie Sectorului 2, incepand cu ora 11.00, va fi servita aceeasi masa traditionala si in cele 13 corturi din principalele parcuri sau intersectii: Circul de stat "Globus", Gara de Est, Parcul Florilor, Parcul Plumbuita, Piata Vatra Luminoasa, Parcul Floreasca, Parcul Lunca Florilor, Parcul Motodrom, Parcul Tei, Gradinita nr. 215 (din strada Nicolae Apostol), sediul Politiei Comunitare sectorul 2 (din strada Paroseni), Gradinita nr. 9 (din strada Peris), Complexul Miramar (din bulevardul Chisinau).

In sectorul 6, primaria a pregatit o sarbatoare cu parada militara, muzica de fanfara si 4.000 de portii de fasole cu carnati. Locurile alese pentru manifestarile de Ziua Nationala a Romaniei sunt parcurile Drumul Taberei si Crangasi.

Tot de Ziua Nationala, Parcul Drumul Taberei din sectorul 6 se transforma in "Orasul de iarna", unde timp de o luna vor fi organizate concerte, spectacole pentru copii si concursuri cu premii.

Celelalte sectoare au anuntat ca nu vor organiza nicio manifestare in acest an din cauza lipsei de fonduri. Primaria sectorului 1 a precizat, insa, ca va contribui la manifestarile de la Arcul de Triumf.

Parada militara incepe la ora 11.00

Evenimentul principal al zilei de 1 decembrie este parada militara organizata anual pe sub Arcul de Triumf. 1.500 de militari ai Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Protectie si Paza vor defila incepand cu ora 11.00, in Piata Arcul de Triumf din Bucuresti. Traseul defilarii va fi survolat de elicoptere si avioane.

Ziua Nationala incepe cu ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului, la ora 8.00, si Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, la ora 9.00 .

De la ora 17, militari din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torte pe itinerariul Palatul Cercului Militar National - B-dul. Regina Elisabeta - Piata Operei - Pod Cotroceni - B-dul. Geniului - B-dul. Vasile Milea - B-dul. Timisoara.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ziua Nationala fasole, #Ziua nationala program, #Ziua nationala evenimente , #Bucuresti