Blocaj in sistemul cardurilor de sanatate. "Este inuman ce ni se intampla" (Video)

Luni, 04 Mai 2015, ora 10:25

   

Blocaj in sistemul cardurilor de sanatate. "Este inuman ce ni se intampla" (Video)
Sistemul de validare a cardurilor de sanatate intampina probleme, inca din prima zi lucratoare in care acestea sunt folosite.

Potrivit B1 TV, exista blocaje in sistemul de validare a cardurilor de sanatate, inca existand sute de mii de romani care nu au primit cardul de sanatate. Se pare ca sistemul functioneaza foarte greu si se blocheaza deseori, atat in Capitala, cat si in alte orase ale tarii.

"Se blocheza minute bune. Lucram cu intarzieri. 20-30 de minute dureaza sa inregistram o reteta. (...) Este inuman ce ni se intampla. Sistemul functioneaza foarte greu", a spus Mariana Parcalabu, presedinte al patronatului Medicilor de Familie.

In schimb, presedinte CNAS, Vasile Ciurchea, a precizat ca nu exista niciun sistem de citire a cardurilor blocat in tara.

"Cel putin in momentul de fata, nu exista sistem blocat. Sistemul nu s-a blocat, poate reactioneaza mai greu, fiind accesat de multi furnizori odata, dar nu s-a blocat.



Introduci cardul in cititor si iti da consultatia. In fiecare zi rezolvam sesizarile de la furnizari. Si o sa mergem in cabinetele medicilor de familie, sa vedem ce se intampla, de ce s-a blocat.

(...) N-a intrat toata lumea in posesia cardului, dar va intra. Sunt putini cei care n-au intrat in posesia cardului, sub 3 la suta", a spus Ciurchea, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

CNAS admite ca exista unele probleme de functionare a cardului de sanatate

Joi, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au recunoscut ca exista probleme de functionare a sistemului cardului de sanatate. Problema care este intalnita cel mai des este la furnizorii de servicii medicale, care folosesc alt soft decat cel pe care CNAS l-a pus gratuit la dispozitie.

Ponta se bucura ca nu sunt probleme cu cardul de sanatate. Care e situatia din teren

In schimb, premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca "totul a functionat fara probleme" in "prima zi de aplicare a cardului de sanatate".


F.N.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12691 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ioanr
rank 5
Hotule,...
cam cat a costat confectionarea caerdurilor, softul si mai ales cine le-a facut pe toate astea ? Pe cand si cu asta la DNA ?!
coolsnow
rank 5
cineva a luat o spaga mare pentru acest sistem inutil
Pe baza cnp-ului s-ar fi putut stabili foarte usor si in timp real daca o persoana este sau nu asigurata medical prin urmare un simplu sistem online ar fi fost suficient fara milioane de carduri si zeci de mii de cititoare pentru care "prietenii destepti" ai unor oameni politici au ocazia sa incaseze comisioane grase de la bugetul de stat alocat sanatatii.
RN
rank 5
Mai sînt mișculațiile medicilor...
Doar cu CNP-ul e simplu să-ți inventeze consultații la care n-ai fost și pe care medicul să incaseze bani, eventual să scrie o rețetă pentru medicamente compensate de care tu n-ai habar. Scopul cardului e să dovedească faptul că acea consultație chiar s-a petrecut. Că m-a dus să activez cardul și asistenta a vrut să-i spun PIN-ul. Cică eu n-aș putea să-l introduc in aparat. Cind am intrebat-o de ce, a scăldat-o...
Oare de ce o fi vrut ea să afle PIN-ul cardului? Ghici ciupercă ce-i...
just_comment
rank 5
HAHAHA
" Sistemul nu s-a blocat, poate reactioneaza mai greu, fiind accesat de multi furnizori odata, dar nu s-a blocat ..."

Adica... mergeti la doctor noapte, dom'le, ca ziua noi avem treaba.
trolheim
rank 1
Cardurile de sanatate: un fiasco pe toata linia! Demisia!
1. Nu au emis carduri pentru toti asiguratii
2. Serverele nu au capacitatea necesara de prelucrare a datelor
3. Exista brese de securitate privind confidentialitatea dosarului medical a asiguratului

Este o treaba prost gandita care a inceput prost si se va termina si mai prost - Doar guvernantii se lauda ca aceasta improvizatie precara este un succes
Ioan Danila
rank 2
E adevarat ca tehnica, pana la urma va functiona.
Insa cu cei ce inca nu au primit cardurile ce facem, cat dureaza tiparire lor daca depui o cerere la Casa de Pensii?
Azi am fost la Casa de Pensii a administratiei si internelor ce am vazut acolo... oho, nici nu va puteti inchipui ce miting iera desi lucratorii se straduiau din toti rarunchii sa faca fata situatiei.
Medicii de familie, pana la sosirea cardurilor pot sa acorde asistenta medicala propriilor lor pacienti?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor