Ziare.com

Nu va lasati cardul de sanatate la farmacie! E ilegal

Sambata, 11 Mai 2019, ora 08:38

   

Nu va lasati cardul de sanatate la farmacie! E ilegal
Unii farmacisti si-au facut un obicei din a retine cardurile de sanatate ale pacientilor, atunci cand sistemul informatic se blocheaza, ceea ce este ilegal.

Posesorii cardurilor de sanatate nu ar trebui, in niciun caz, sa le lase la farmacist sau la vreo asistenta medicala. Acest lucru se intampla, de exemplu, cand mergi la farmacie si nu merge sistemul, ti se dau medicamentele, dar ti se retine cardul pentru ca angajatul sa introduca datele in calculator cand se termina blocajul. La fel, o asistenta care iti ia sange analize va retine cardul pacientului, daca nu merge sistemul pentru a valida mai tarziu analizele decontate de CNAS.

Aceasta practica este, insa, ilegala, iar farmacistii isi risca libertatea, informeaza TVR.

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate au aratat, pentru sursa citata, ca sistemul informatic este suprasolicitat in prima jumatate a lunii, pentru ca toti furnizorii fac raportarile pentru a-si primi banii, asa ca se blocheaza. Si de aici apar situatiile descrise mai sus.

Evident, atat farmacistii, cat si cadrele medicale cred ca aceasta este singura varianta pentru a veni in sprijinul pacientilor.

Totusi, potrivit legii, retinerea cardurilor de sanatate de catre asistent, medic sau farmacist este interzisa si constituie o infractiune, care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre card sanatate retinut farmacie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1944 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor