Sistemul cardului de sanatate se blocheaza pana la de trei ori pe saptamana, aproximativ doua ore

Luni, 04 Iulie 2016, ora 16:15
2279 citiri
Sistemul cardului de sanatate se blocheaza pana la de trei ori pe saptamana, aproximativ doua ore
Foto: Ziare.com

Sistemul cardului de sanatate se blocheaza chiar si de trei ori pe saptamana, iar defectiunea dureaza aproximativ doua ore, arata un sondaj online efectuat de Colegiul Medicilor Bucuresti (CMB).

Consecintele majore sunt scaderea numarului de pacienti consultati si validarea partiala a serviciilor, de aceea programul trebuie imbunatatit, este concluzia dupa ce Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti a efectuat o consultare in randul membrilor sai pentru a afla parerile medicilor bucuresteni cu privire la cardul de sanatate.

La intrebarea cat de frecvent se blocheaza sistemul informatic pentru cardul de sanatate, 58 la suta dintre cei care au raspuns au declarat ca se confrunta cu 1-3 blocari pe saptamana. Tot peste jumatate, adica 52 la suta spun ca blocajul dureaza doua ore. Aproape 50 la suta dintre respondenti sustin ca, din cauza blocajului, nu pot consulta, in medie, 1-5 pacienti, iar 27 la suta, intre 5-10 pacienti.

De asemenea, 49 la suta au declarat ca, din cauza blocarii sistemul informatic pentru cardul de sanatate, nu au putut elibera retete si trimiteri, in medie, pentru 1-5 pacienti, iar 30 la suta, pentru 5-10 pacienti.

Legat de validarea ulterioara a serviciilor prestate, medicii spun ca, dupa deblocare, le sunt recunoscute doar partial consultatiile.

In acest context, 62 la suta dintre medici sunt de parere ca sistemul informatic trebuie imbunatatit, aproape un sfert cer sa fie angajat personal tehnic, iar 11 la suta sa creasca la 20 de minute timpul alocat unei consultatii.

"Aceasta consultare online, sub forma unui chestionar, postata pe site-ul www.cmb.ro, a fost realizata pentru a cunoaste pozitiile membrilor sai, pe care CMMB le va sustine in fata autoritatilor si a societatii", a declarat prof. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

Rezultatele vor fi analizate cu toti factorii de decizie implicati, a precizat presedintele CMB.

Respondentii la chestionari au fost in egala masura medici care isi desfasoara activitatea in cabinete de medicina de familie, in ambulatoriu si in spital.

Sondajul a fost efectuat online in perioada 17-31 mai 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sondaj online card sanatate, #blocare sistem card sanatate, #Colegiul Medicilor Bucuresti card sanatate , #card sanatate
Comentarii