Sistemul informatic din Sanatate a picat iar: Cardurile sunt blocate si nu se stie pana cand

Joi, 11 Iulie 2019, ora 11:23
3540 citiri
Sistemul informatic din Sanatate a picat iar: Cardurile sunt blocate si nu se stie pana cand
Foto: Arhiva Ziare.com

Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este indisponibila, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Conform CNAS, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line pana la remedierea indisponibilitatii PIAS.

"Urmare a unor probleme tehnice, care au condus la intreruperi in functionarea Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line pana la remedierea indisponibilitatii PIAS.

Pentru transmiterea si validarea serviciilor acordate sunt aplicabile dispozitiile art. 207-210 din H.G. 140/2018 si ale art. 39 - 42 din H.G. 155/2017: serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line in perioada 5 iulie 2019 si pana la remedierea PIAS, vor fi transmise in PIAS pana la termenul de raportare a activitatii lunii iulie 2019", afirma sursa citata.

Totodata, "serviciile de ingrijiri la domiciliu/paliative la domiciliu acordate off-line in perioada 24 iunie 2019 si pana la remedierea PIAS vor fi transmise in PIAS pana la termenul de raportare a activitatii lunii iunie/iulie 2019, dupa caz, iar raportarea lunara a serviciilor medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale acordate/eliberate in luna iunie 2019, se va efectua in cursul lunii iulie 2019, dupa remedierea PIAS", sustine CNAS.

"In acest sens, pentru perioada/perioadele in care au fost constatate intreruperi in functionarea PIAS, presedintele CNAS va emite Ordin, conform prevederilor legale mai sus mentionate, care se publica pe pagina de web a CNAS", potrivit aceleiasi surse.

#card sanatate picat, #sistem informatic sanatate picat , #card sanatate