Ziare.com

Valabilitatea cardurilor de sanatate a fost prelungita de la cinci la sapte ani: Cum poti verifica daca esti asigurat

Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 13:54

   

Valabilitatea cardurilor de sanatate a fost prelungita de la cinci la sapte ani: Cum poti verifica daca esti asigurat
Casa Nationala de Asigurari in Sanatate (CNAS) reaminteste cetatenilor ca valabilitatea cardurilor nationale de sanatate a fost prelungita de la cinci la sapte ani, precizand ca pacientii pot verifica pe site-ul institutiei calitatea de asigurat.

"Asiguratii pot folosi la toti furnizorii de servicii medicale aflati in relatii contractuale cu o casa de asigurari de sanatate cardurile de sanatate inca doi ani dupa data inscrisa pe suprafata documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate catre asigurati", anunta, joi, Casa Nationala de Asigurari in Sanatate, printr-un comunicat.

Astfel, toate cardurile care au inscrisa data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile pana la 31.01.2021. Aceasta inseamna ca detinatorul de card nu are nevoie de adeverinta sau de alte modalitati de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurarilor sociale de sanatate.

De asemenea, calitatea de asigurat poate fi verificata si pe site-ul CNAS, in sectiunea "Servicii"- "Verificare asigurat" sau utilizand urmatorul LINK.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre valabilitate card sanatate prelungit
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 11033 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor