A castigat in instanta dreptul de a nu plati asigurari de sanatate

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 20:12

   

A castigat in instanta dreptul de a nu plati asigurari de sanatate
Patru sute de avocati din Timisoara sunt la un pas sa fie executati silit pentru ca nu si-au mai platit asigurarile de sanatate de mai bine de opt ani. Ei spun ca nu se trateaza in spitalele din Romania, asa ca nimeni nu-i poate obliga sa plateasca.

Datoriile avocatilor catre bugetul de stat se ridica la o jumatate de milion de euro.

Florin Kovacs este unul din cei 400 de avocati din Timisoara care nu au mai platit de ani buni contributiile la sanatate. A strans o datorie de 80.000 de lei.

Imediat ce a fost somat sa plateasca, a dat Casa de Asigurari de Sanatate in judecata si a castigat dreptul sa nu mai achite niciun leu din datorie, iar toate creantele sa fie sterse.

"Am dovada ca in ultimii 20 de ani nu mi s-a decontat nici macar un leucoplast. Curtea de Apel Cluj si Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca nu poti sa fii asigurat impotriva vointei tale", a explicat avocatul Florin Kovacs.Citeste mai multe despre Un avocat a castigat dreptul de a nu plati asigurari de sanatate, pe Digi 24.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10838 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bum
rank 5
in sfarsit o veste buna si niste oameni normali !
-----------------------
harris_bmb
rank 5
o veste buna si una proasta
In Ro sunt legi bune aplicate prost.
Decizia de neplata este data de un *** pentru ca acestea sunt asigurari sociale de sanatate. Adica, orice cetatean trebuie sa plateasca aceasta asigurare indiferent daca beneficiaza sau nu de servicii. Ca sa fiu sigur ca pricepi, aceasta asigurare este de tip RCA. Adica, daca te loveste o boala ai posibilitatea sa rezolvi problema pe banii celorlalti contribuabili. Pe de alta parte nici eu nu sunt de acord sa mai functioneze sistemul asa. Ori este o contributie fixa , nominala de 10 lei sau 100 lei (nu procent din venit) de care sa beneficiezi de servicii de urgenta si atat, ori privatizezi tot sistemul si fiecare se descurca cum poate, dar ma gandesc la cei cu venituri mici sau pensionari care vor murii cu zile ca in SUA. Ceea ce nu este corect pentru ca acei oameni au contribuit toata viata fara a avea posibilitatea de a nu platii acele contributii. Asadar, ramane varianta in care sa platesti o suma obligatoarie de 20 lei sa zicem, pentru asigurari sociale de sanatate, ca forma de ajutor pentru cei care nu-si permit altfel de asigurari si restul sa-si faca asigurari private cu toate drepturile ce decurg din acele asigurari (10 euro - beneficiezi doar de analize de sange, 100 euro esti asigurat pentru orice interventie chirurgicala, ca exemplu).
maxi
rank 5
Mai bine i-ar zice Taxa de protectzie!
Ca sa traiesti in Romania trebuie sa platesti "Asigurari de Sanatate" catre trupa de securisti de la conducerea tzarii, ca sa aibe ei ce sa fure, sa poata sa manance Kobe si sa se unga cu creme ( pe bube, zicea cineva!)!
Se strang 4 miliarde de euro si nu raspund in fatza nimanui despre modul cum cheltuie banii!
Nici Curtea de conturi nu-i controleaza ca cica-s bani privatzi!
Nu potzi fi obligat sa platesti un serviciu daca nu ai un contract, daca nu primesti lunar factura!
ORD
rank 5
Inaceiasi situatie sunt toti pensionarii care au platit
....din pensie asigurareac medicala. dar de zeci de ani traim in DIASPORA.
Gonzo
rank 1
Un precedent bun.De ce sa ma siliti sa platesc ce nu consum???
Un alt mod de a fura romanii.rusine.Acest precedent trebuie sa fie public.Luati aminte.
tudorion46
rank 5
bravos natziune!
Oare cum avocatzii astia castiga astfel de procese? In mod clar totzi judecatorii,procurorii,grefierii s.a din domeniu juridic, care nu merg niciodata in spitalele romanesti (ei merg "afara"!0 vor castiga procesele prin care dau statul in judecata pt.ca li se retine CASS. Eu sunt pensionar rezident intr-o tzara peste ocean.As avea si eu sanse sa nu mai platesc aceasta contributie? Doamne fereste!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor