Incendiul devastator de la Barlad. Sapte locuinte au fost distruse de flacari. 18 persoane au fost evacuate VIDEO UPDATE

Duminica, 09 Mai 2021, ora 20:38
5128 citiri
Incendiul devastator de la Barlad. Sapte locuinte au fost distruse de flacari. 18 persoane au fost evacuate VIDEO UPDATE

Un incendiu izbucnit duminica, 9 mai, la trei case dintr-un cartier din municipiul Barlad, s-a extins, in final, la sapte locuinte.

UPDATE 20.38 Incendiul izbucnit, duminica, intr-un cartier de case din municipiul Barlad si care a afectat mai multe locuinte si anexe gospodaresti, a fost lichidat de pompieri dupa o interventie de aproximativ cinci ore.

Pompierii au intervenit cu 11 autospeciale, dintre care cinci autospeciale de stingere cu apa si spuma, trei autospeciale multifunctionale, o ambulanta SMURD si echipaje specializate. In sprijin au sosit doua autospeciale de stingere cu apa si spuma din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta Galati si Bacau, precum si reprezentanti ai Serviciului pentru Situatii de Urgenta din cadrul SC Rulmenti SA Barlad, la fata locului fiind solicitata si o masina a Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui.

"Au fost afectate sapte locuinte, intre care un duplex, precum si tot atatea anexe gospodaresti. Au ars aproximativ 600 de metri patrati acoperis din tabla pe astereala din lemn. S-au deteriorat aproximativ 300 de metri patrati acoperis si peste 400 de metri patrati planseu. Trei persoane au suferit atacuri de panica si au necesitat ingrijiri medicale, dar au refuzat transportul la o unitate medicala.

18 persoane au fost evacuate, zece dintre acestea urmand a fi relocate in caminul internat al Liceului 'Mihai Eminescu' din localitate. Dintre cele zece persoane care vor fi cazate in caminul internat, o persoana de sex feminin se afla imobilizata intr-un carucior cu rotile, aceasta fiind transportata de echipajul ambulantei SMURD. Cauza probabila de izbucnire a incendiului este in curs de stabilire", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Stirea initiala: In continuare existand risc de propagare a focului la alte imobile din apropiere, au informat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui.

Purtatorul de cuvant al institutiei, Marius Stanciu, a declarat ca fortele de interventie au fost suplimentate, la fata locului actionand 23 de subofiteri si doi ofiteri, cu sapte autospeciale de stingere cu apa si o ambulanta SMURD tip B2.

In urma incendiului nu au fost inregistrate victime. Trei persoane au suferit atacuri de panica si au fost asistate medical, dar au refuzat transportul la o unitate sanitara.

Citeste si:
Zeci de persoane evacuate dintr-un bloc de locuinţe din Timișoara afectat de un incendiu
Zeci de persoane evacuate dintr-un bloc de locuinţe din Timișoara afectat de un incendiu
Pompierii din Timişoara au intervenit, luni seară, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-un bloc de pe strada Oglinzilor din Timişoara. 20 de persoane au ieşit singure din...
Incendiu la un depozit din Dâmbovița. Flăcările s-au extins la o casă din vecinătate
Incendiu la un depozit din Dâmbovița. Flăcările s-au extins la o casă din vecinătate
Un incendiu a izbucnit, vineri, 1 iulie, la un depozit în localitatea dâmboviţeană Cojasca, iar flăcările s-au extins la acoperişul unei case din vecinătate, informează ISU Dâmboviţa....