Boc: Coalitia propune asumarea raspunderii pe Codul Muncii (Video)

Luni, 21 Februarie 2011, ora 12:01
2441 citiri
Boc: Coalitia propune asumarea raspunderii pe Codul Muncii (Video)
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc a anuntat, luni, ca liderii Coalitiei de guvernare propun asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii, precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc consultari si cu grupurile parlamentare.

"Se va tine cont de amendamentele facute de parlamentari, pe Codul Muncii", a precizat premierul. Luni, la ora 15:00, premierul are programate discutii cu deputatii minoritatilor nationale, iar marti, cu grupurile UDMR si PD-L.

"Am retinut propunerea UNPR - si am tinut cont de ea - ca, in privinta contractelor colective de munca, acestea sa fie reglementate prin lege speciala. Asta inseamna ca Legea contractelor colective de munca ramane in vigoare, nu este abrogata prin Codul Muncii", a mai spus premierul Emil Boc.

"In perioada urmatoare va fi continuat dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele si patronatele", a adaugat premierul.

Emil Boc a precizat ca, in urma acestor consultari, Guvernul va lua decizia finala in privinta asumarii raspunderii.

Emil Boc: Codul Muncii va fi suspus unei schimbari majore

Premierul Emil Boc a anuntat, vineri, ca exista posibilitatea ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru modificarile Codului Muncii, o decizie urmand sa fie luata dupa discutii in Coalitie si in Guvern.

Codul Muncii va fi supus unei schimbari majore, a spus premierul Emil Boc, duminica, in cadrul unei videoconferinte cu prefectii, la Palatul Victoria.

"Codul Muncii trebuie si el supus schimbarii. Noul cod isi propune sa flexibilizeze piata muncii, sa-i ajutam pe oameni sa-si gaseasca mai usor loc de munca", a declarat Emil Boc.

Prima schimbare va fi in cadrul prevederilor privind contractul individual de munca pe durata determinata, "pentru ca angajatorul are in momentul de fata retineri sa angajeze o persoana pe durata determinata, pentru ca activitatea lui se desfasoara pe 3-4 ani de zile, si atunci ar prefera munca la negru.

Din aceasta cauza, se propune extinderea contracului pe 36-48 de luni, iar angajatii vor avea posibilitatea sa fie protejati in privinta pensiilor, somajului si a sanatatii", a precizat Emil Boc.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Codul Muncii asumare raspundere, #Boc asumare raspundere Parlament , #Codul Muncii
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Boc: Coalitia propune asumarea raspunderii pe Codul Muncii
Poza patriot
patriot
rank 1
COALITIA ? POATE VA EXECUTA CEEA CE ORDONEAZA CAPUL FAMIGLIEI! CACI NU SUNT DECAT PIONII EXECUTANTI AI BASSESCATURII!