Ziare.com

CCR: Initiativa populara pentru modificarea Codului muncii indeplineste conditiile legale

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 21:05

   

CCR: Initiativa populara pentru modificarea Codului muncii indeplineste conditiile legale
Initiativa legislativa a cetatenilor pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii indeplineste conditiile prevazute de Constitutie, mai putin dispozitiile care reglementeaza caracterul fiscal, au decis, miercuri, judecatorii CC.

Plenul Curtii Constitutionale a analizat, miercuri, initiativa legislativa a cetatenilor intitulata Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii, transmisa de presedintele Senatului instantei constitutionale.

Noutati despre concediu si salariu - Iohannis a promulgat modificarile la Codul muncii

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a constatat ca initiativa legislativa a cetatenilor intitulata Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii indeplineste conditiile prevazute de art.74 alin. (1) si (2) din Constitutie, cu exceptia alin. (3) al art.211 introdus prin pct. 9 al propunerii legislative, care reglementeaza o norma cu caracter fiscal", conform CCR.

Una dintre principalele modificari vizate de initiativa populara se refera la distinctia explicita dintre conflictul de munca si conflictul de interese, au precizat surse din CCR.

Referitor la aceasta initiativa legislativa, presedintele CC, Augustin Zegrean, a spus ca este "incantat ca poporul a fost capabil sa se organizeze".

"Este o munca colosala. S-au adunat 150.000 de semnaturi. (...) Este o initiativa populara. Eu sunt foarte incantat ca poporul a fost capabil sa se organizeze sa adune atatea semnaturi, sa promoveze o initiativa legislativa, care este de mare interes. Este o modificare esentiala la Codul muncii", a spus Zegrean.

Hotararea Curtii Constitutionale este definitiva si general obligatorie. Decizia se va comunica presedintelui Senatului si se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3634 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca s-ar intampla mai des ...

...parlamentarii nostri ar cam ramane someri.
Oricum daca ii intreaba cineva ce fac anume si la ce foloseste " munca " lor , nici ei nu stiu sa raspunda.
Va puteti imagina un "cvorum" de 150 000 de oameni ??

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor