CCR: Initiativa populara pentru modificarea Codului muncii indeplineste conditiile legale

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 21:05
4101 citiri
CCR: Initiativa populara pentru modificarea Codului muncii indeplineste conditiile legale

Initiativa legislativa a cetatenilor pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii indeplineste conditiile prevazute de Constitutie, mai putin dispozitiile care reglementeaza caracterul fiscal, au decis, miercuri, judecatorii CC.

Plenul Curtii Constitutionale a analizat, miercuri, initiativa legislativa a cetatenilor intitulata Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii, transmisa de presedintele Senatului instantei constitutionale.

Noutati despre concediu si salariu - Iohannis a promulgat modificarile la Codul muncii

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a constatat ca initiativa legislativa a cetatenilor intitulata Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.53/2003 - Codul muncii indeplineste conditiile prevazute de art.74 alin. (1) si (2) din Constitutie, cu exceptia alin. (3) al art.211 introdus prin pct. 9 al propunerii legislative, care reglementeaza o norma cu caracter fiscal", conform CCR.

Una dintre principalele modificari vizate de initiativa populara se refera la distinctia explicita dintre conflictul de munca si conflictul de interese, au precizat surse din CCR.

Referitor la aceasta initiativa legislativa, presedintele CC, Augustin Zegrean, a spus ca este "incantat ca poporul a fost capabil sa se organizeze".

"Este o munca colosala. S-au adunat 150.000 de semnaturi. (...) Este o initiativa populara. Eu sunt foarte incantat ca poporul a fost capabil sa se organizeze sa adune atatea semnaturi, sa promoveze o initiativa legislativa, care este de mare interes. Este o modificare esentiala la Codul muncii", a spus Zegrean.

Hotararea Curtii Constitutionale este definitiva si general obligatorie. Decizia se va comunica presedintelui Senatului si se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, vineri, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primele trei locuri, considerate eligibile, se află actualii europarlamentari ai...
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
#CCR codul muncii, #intiativa cetateneasca codul muncii , #Codul Muncii