Angajatii sa nu mai accepte sa lucreze la negru - deputat PD-L la TV Ziare.com

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 19:15
1701 citiri
Angajatii sa nu mai accepte sa lucreze la negru - deputat PD-L la TV Ziare.com

Claudia Boghicevici, deputat PD-L si vicepresedinte al Comisiei de Munca si Protectie Sociala, este de parere ca noul Cod al Muncii poate elimina o parte din evaziunea fiscala pe piata muncii si sustine ca angajatii nu ar trebui sa mai accepte sa lucreze la negru.

Deputatul PD-L a raspuns intrebarilor cititorilor Ziare.com cu privire la noul Cod al Muncii, efectele acestuia pe piata muncii si conditiile actuale din Romania.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu deputatul Claudia Boghicevici

Claudia Boghicevici este de parere ca noul Cod al Muncii va avea efecte benefice pe piata muncii, cum ar fi crearea de noi locuri de munca si eliminarea evaziunii fiscale.

"Pe langa legea muncii, va fi adoptata legea zilierilor si legea uceniciei. (...) Daca in Ungaria exista contracte pentru zilieri, in jur de 1,5 milioane de contracte pentru zilieri, in Romania, in agricultura si constructii nu sunt foarte multe, pentru ca actuala lege nu prevede suficient de clar aceasta delimitare.

Faptul ca vor fi scoase noi contracte de munca inseamna vor fi scoase si asigurarile, vor fi venituri care vor alimenta bugetul de asigurari sociale. Este un lucru pozitiv si pentru angajator si pentru angajati. Angajatii nu ar trebui sa mai accepte sa lucreze la negru si sa lupte ca sa li se plateasca asigurarile sociale", a declarat Claudia Boghicevici, la TV Ziare.com.

Claudia Boghicevici sustine ca actualul Cod al Muncii "s-a dovedit a fi destul de rigid de-a lungul timpului", pentru ca a reglementat doar anumite relatii dintre angajat si angajator, dar nu a adus o schimbare spectaculoasa privind gradul de ocupare a fortei de munca.

Emil Boc despre Codul Muncii: Daca iti faci treaba si esti performant, legea te apara

"Se doreste un cod flexibil care sa nu poata fi atribuit atat salariatilor. Vechiul cod era un cod care apara mai mult salariatii, se doreste a fi un cod echilibrat care sa ajute atat angajatorul cat si angajatul. Se doreste incurajarea angajatorilor ca sa poata crea mai multe locuri de munca", a declarat Boghicevici.

Codul Muncii, varianta adoptata - vezi ce a modificat Guvernul

Deputatul PD-L a precizat ca multe dintre prevederile noului Cod al Muncii au fost gresit interpretate: aceasta a explicat ca durata maxima legala de munca ramane 48 de ore pe saptamana, iar aceasta nu va fi modificata, urmand ca orele suplimentare prestate sa fie recuperate ca timp liber intr-o perioada de la patru pana la sase luni.

Liviu Voinea: Noul Cod al Muncii va creste somajul

Claudia Boghicevici adauga ca noua lege face mai facil procesul de angajare: "Angajatoriii au fost nevoiti sa isi reorganizeze activitatea in asa fel incat sa supravietuiasca in aceasta perioada. Prin aceasta lege se poate sa se anagajeze mult mai usor, sa se scada costurile, sa creasca productia, astfel incat angajatorii sa reziste in aceasta perioada grea pe piata muncii", sustine deputatul PD-L.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Claudia Boghicevici, #angajati munca negru, #PDL munca negru, #Codul Muncii , #Codul Muncii