Emil Boc: Noul Cod al Muncii va crea locuri de munca (Video)

Marti, 22 Februarie 2011, ora 10:46
2822 citiri
Emil Boc: Noul Cod al Muncii va crea locuri de munca (Video)
Foto: Antena 3

Premierul Emil Boc a subliniat ca noul Cod al Muncii, care se afla in dezbatere, va crea noi locuri de munca si va fi mai flexibil atat pentru angajati cat si pentru angajatori.

Dupa ce s-a intalnit, marti dimineata, cu parlamentarii UDMR pentru a discuta modificarile aduse actualului Cod, urmand sa discute si cu parlamentarii PD-L, Boc a spus ca "prin modificarile la Codul Muncii vizam in primul rand posibilitatea de a avea noi locuri de munca in Romania. In momentul de fata, Codul Muncii nu este suficient de flexibil pentru a permite mai multe locuri de munca".

Comparand legislatia romaneasca cu cea europeana, seful Guvernului a ajuns la concluzia ca "Romania este pe ultimul loc in ce priveste ponderea contractelor de munca pe durata determinata. Avem un cadru restrictiv de agajari".

Dupa ce a dat cateva exemple din state din UE, premierul a subliniat ca "in UE exista o flexibilitate mult mai mare a duratei contractelor de munca".

Potrivit sefului Guvernului, codul actual nu este suficient de flexibil pentru a permite realizarea mai multor locuri de munca, pentru ca are cateva prevederi care ingradesc ocuparea unei slujbe. Emil Boc a dat ca exemplu contractul de munca pe durata determinata.

"Astazi, durata maxima a unui contract de munca pe durata determinata este de 24 de luni. Dupa intrarea Romaniei in UE, un proiect european are o durata minima de 3 sau 4 ani. Cum poti sa angajezi pe cineva, legal, pe o durata de 3 ani, cand durata maxima a contractului pe durata determinata este de 2 ani?", a afirmat premierul Emil Boc.

Atunci cand jurnalistii i-au cerut o reactie la anuntatele proteste ale sindicatelor, legate de noile prevederi ale Codului Muncii, premierul a replicat: "Poate ca unele dintre prevederi nu intaresc parerea sindicatelor, dar ofera mai multe locuri de munca. Noi nu facem legi pentru persoane, ci pentru romani, pentru toti cetatenii tarii, pentru a avea mai multe locuri de munca", a spus Emil Boc.

Protest pe Codul Muncii: Sindicatele vor un milion de oameni in strada

Premierul a mai precizat ca in perioada urmatoare va mentine si continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele si patronatele si va tine cont de amendamentele parlamentarilor in cadrul procedurii de asumare a raspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Emil Boc a afirmat ca in urma acestor consultari Guvernul va lua decizia finala in privinta asumarii raspunderii.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
Preşedintele AUR George Simion a declarat că cei de la USR i-au transmis că nu vor semna cu AUR moţiunea de cenzură pentru că sunt extremişti, iar el le-a transmis “daţi-vă jos de pe...
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
#Boc Codul Muncii, #asumare raspundere Codul Muncii , #Codul Muncii
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
cum asa Boc? pai nu ne-ai trimis la munca in Spania si Italia? vrei sa venim inapoi sa traiti voi in huzur din colectarea taxelor? NUUUUUUUUUU....