Romania risca procedura de infringement din cauza Codului Muncii, sustine PSD

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 13:38
2409 citiri
Romania risca procedura de infringement din cauza Codului Muncii, sustine PSD
Foto: Arhiva

Laszlo Andor, comisarul european pentru Ocuparea fortei de munca, Afaceri Sociale si Incluziune sociala, a declarat la intalnirea delegatiei PSD din Parlamentul European ca Uniunea Europeana este ingrijorata de modificarea Codului Muncii de catre Executivul de la Bucuresti.

Europarlamentarii PSD atrag atentia asupra faptului ca la ultima intalnire cu Laszlo Andor, comisarul european pentru Ocuparea fortei de munca, acesta s-a aratat ingrijorat de noua varianta a Codului Muncii propusa de Guvernul Boc si, mai ales, de faptul ca acesta este promovat in lipsa unui dialog social real.

"Comisarul a transmis 3 informatii importante:

1. Comisia Europeana face deja o ancheta cu privire la continutul Codului Muncii propus de Guvern, pentru a verifica ce este si ce nu este conform cu legislatia europeana.

2. Comisarul Andor s-a declarat profund ingrijorat cu privire la problemele dialogului social din Romania (dialogul foarte dificil cu sindicatele si cu patronatele).

3. In fine, comisarul a informat delegatia PSD ca se ia in calcul initierea procedurii de infringement pentru Romania, pornindu-se de la aceasta problema a absentei dialogului social", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Europarlamentarii social-democrati mai sustin ca Romania nu are o piata a fortei de munca rigida, care sa presupuna o flexibilizare masurata in pierderea protectiei sociale si in cresterea somajului, ci dimpotriva.

In opinia lor, "in loc sa modifice Codul Muncii cu riscul declansarii unor proceduri periculoase pentru Romania, Guvernul ar fi trebuit sa reduca impozitarea muncii si sa ii stimuleze pe cei care angajeaza tineri".

"Deblocarea posturilor pentru tinerii absolventi, reducerea graduala a CAS cu 10% inca din 2011, scutiri de taxe pentru noii angajati, plata datoriilor statului catre firmele private, transformarea varstei de pensionare din obligatie in drept sau deblocarea absorbtiei de fonduri europene sunt solutiile de care este nevoie in prezent", se mai arata in comunicatul PSD.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PSD infringement Codul Muncii, #motiune cenzura Codul Muncii , #Codul Muncii