Atentie ce mancati pe litoral! 8 restaurante si fast-food-uri din Eforie, inchise de Protectia Consumatorului

Marti, 29 Mai 2018, ora 14:33
3671 citiri
Atentie ce mancati pe litoral! 8 restaurante si fast-food-uri din Eforie, inchise de Protectia Consumatorului
Foto: Arhiva Ziare.com

Opt unitati de alimentatie publica din Eforie au fost inchise temporar de reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor care au dat amenzi in valoare de 70.000 de lei.

De asemenea, peste 100 de kilograme de produse preparate au fost retrase de la comercializare si distruse.

Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Constanta, Horia Constantinescu, a declarat, marti, ca la sfarsitul saptamanii trecute a fost efectuata o actiune de control in Eforie, fiind verificate mai multe unitati de alimentatie publica, printre care restaurante, terase si fast-food-uri.

Astfel, echipele de control au descoperit la un restaurant mai multe ciorbe preparate cu o zi inaintea efectuarii verificarii, fiind socotite produse nesigure pentru consumatori de catre comisarii CJPC in conditiile in care legislatia in domeniu prevede ca mancarea in unitatile de alimentatie publica sa fie preparata in aceeasi zi.

Horia Constantinescu a mentionat ca la un alt restaurant echipele de control au descoperit ca legumele erau procesate in aer liber, lucru considerat cu potential periculos pentru consumatori, iar vasele folosite nu erau potrivite pentru alimentatie publica, avand adancituri in care se poate dezvolta camp bacteriologic.

De asemenea, comisarii CJPC au descoperit ca la mai multe unitati de tip fast food mancarea preparata era tinuta in conditii improprii, fiind neacoperita si la temperaturi nepotrivite. Horia Constantinescu a mai afirmat ca in urma controlului au fost gasite ustensile murdare si produse care erau depozitate in spatii neiginizate.

Astfel, reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au decis inchiderea temporara pana la remedierea deficientelor a unui numar de opt unitati de alimentatie publica si amendarea acestora cu suma totala de 70.000 de lei.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#restaurant fast food inchise Eforie , #consumatori