Aberatia zilei: A schimbat pantofii primiti ca mita pentru ca nu i-au placut sotiei

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 14:34
9617 citiri
Aberatia zilei: A schimbat pantofii primiti ca mita pentru ca nu i-au placut sotiei

Daca un regizor ar decide sa faca un film despre ieseanul Barbu Leonida, ar avea sanse mari sa umple salile de cinema si sa obtina premii pentru cea mai buna comedie a anului. "Spagarul" de la Protectia Consumatorului Iasi a uluit procurorii prin lacomia sa si marturisirile complete pe care le-a facut pentru a-si reduce pedeapsa.

Leonida este inventatorul procedurii "spaga cu retur", scrie Ziarul de Iasi.

Fostul comisar al OPC isi baga mana in toate "oalele" gasite la controalele facute in Iasi sau in judet. Dupa ce a fost prins, barbatul aflat in pragul pensionarii si-a recunoscut vinovatia si a povestit despre activitatea sa.

Cum ar fi ca primea mita orice: o crema de ghete, o ladita cu capsuni sau una cu piersici, pantaloni, doi pepeni sau banane. La schimb, comisarul OPC inchidea ochii in fata neregulilor care puteau fi vazute de la o posta.

Faptele pentru care a fost pus sub acuzare si pentru care a semnat acord de recunoastere a vinovatiei au fost comise in perioada noiembrie 2015 - mai 2016.

De exemplu, la un control din luna martie, a constatat mai multe deficiente la un magazin, dar nu a dat amenda, preferand sa ia mita 400 de lei.

"La plecarea din magazin, Barbu Leonida a luat doua cabluri electrice de alimentare pentru radio-casetofon, in valoare de 5 lei", se arata in acordul de recunoastere a vinovatiei.

In aceeasi luna, Leonida a vrut sa ia mita o pereche de pantofi, in valoare de 130 de lei, insa nevestei nu i-au placut, asa ca... nu i-a mai luat.

Probabil ca respectiva consoarta era foarte pretentioasa, cata vreme in noiembrie 2015 comisarul "a luat o pereche de pantofi de dama de culoare bej combinat cu negru marca Regal Elegance cu o valoare de 199 lei (fiindca nu i-au placut sotiei sale, inculpatul a restituit perechea si a luat o pereche de incaltaminte marca Samsavana) ".

Ati mai auzit pana acum in Romania de mita restituita si schimbata pe un produs nou? Probabil ca Leonida a inteles sa protejeze consumatorul protejandu-si, de fapt, nevasta.

De altfel, procurorii spun ca Barbu Leonida era un impatimit al mitei sub forma de obiecte vestimentare. El a fost foarte dezamagit cand patronul unei firme a vrut sa ii faca reducere la doua geci, sperand ca i le da gratis, ca spaga.

Mai multe astfel de obiecte vestimentare au fost confiscate de procurori dupa ce barbatul a fost retinut. In plus, la domiciliul lui au fost gasite diverse sume de bani in lei, dolari si euro, care au fost indisponibilizate.

Barbu Leonida a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, iar daca instanta va decide sa valideze acordul, fostul comisar OPC, care s-a pensionat pe caz de boala, va primi o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Citeste si:
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali va ajunge la Senat, dupa adoptarea tacită în Camera Deputaților
Proiectul USR pentru abrogarea pensiilor speciale pentru aleşii locali a fost adoptat tacit marţi, 7 decembrie, de Camera Deputaţilor, fiind depăşit termenul de dezbatere şi vot....
Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Unde și cu cine a fost surprinsă Irina Tănase după despărțirea de Liviu Dragnea
Relația de iubire dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și tânăra Irina Tănase (28 de ani) traversează o criză după ce fostul lider PSD a plecat de la domiciliul cuplului, simțindu-se trădat...