ANPC a inchis celebrele restaurante La Cocosatu si La Gil, din nordul Capitalei

Joi, 10 Octombrie 2019, ora 10:47

   

ANPC a inchis celebrele restaurante La Cocosatu si La Gil, din nordul Capitalei
Restaurantele La Cocosatu si La Gil din Bucuresti au fost inchise temporar de comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, pana la remedierea deficientelor.

In urma unui control, au fost gasite conditii igienico-sanitare necorespunzatoare, produse expirate si neconforme, fiind retrase de la comercializare peste 250 de kilograme de produse alimentare.

Cele doua restaurante au fost amendate in total cu 75.000 de lei.

Presedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat ca, in urma controlului facut de comisarii institutiei la restauratul La Gil din Bucuresti, au fost descoperite conditii igienico-sanitare necorespunzatoare, produse expirate, neconforme si nesigure, nu erau respectate conditiile de temperatura si era utilizata practica comerciala inselatoare.

Unitatea a fost inchisa temporar pana la remedierea deficientelor si amendata cu 55.000 de lei.De asemenea, au fost retrase de la comercializare aproape 200 de kilograme de alimente. Horia Constantinescu a precizat ca, pe langa aceste masuri, a fost propusa si inchiderea temporara a unitatii pe o durata de cel mult sase luni.

Presedintele ANPC a mai anuntat ca masura inchiderii temporare pana la remedierea deficientelor a fost luata si la restaurantul La Cocosatu din Bucuresti.

Totodata, comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au decis oprirea definitiva de la preparare si consumul uman a 52 de kilograme de produse diverse.

Horia Constantinescu a precizat ca si in acest caz a fost propusa inchiderea restaurantului pe o perioada de cel mult sase luni.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 11579 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Alooo
rank 5
Alooo...E bine sa se faca descinderi mereu...
nu din an in paste...Restaorantele din RO sunt un adevarat focar de infectii...Lumea ar fi mult mai sanatoasa si spitalele , Statul ar salva muuulti gologani...
CosmaRacoare
rank 1
Alooo,nu este suficient...
Proprietarilor celor doua restaurante ar trebui sa li se transmita in scris,ca la urmatorul control,daca vor fi gasite nereguli,restaurantele se vor inchide definitiv.Proprietarii nu vor mai avea dreptul sa deschida alte restaurante sau magazine alimentare.
Astfel ar trebui sa se ''opereze '' in toata Tara.Sanatatea noastra este cu mult mai presus decit dorinta ticaloasa a unora de a se imbogati intr-un mod atit de ''murdar''.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor