ANPC retrage apa Aqua Queen: Producatorul acuza ca laboratorul nu e acreditat

Marti, 22 Martie 2016, ora 09:38
7942 citiri
ANPC retrage apa Aqua Queen: Producatorul acuza ca laboratorul nu e acreditat

Reprezentantii Aqua Queen au explicat motivele pentru care ANPC a declarat neconforma apa de izvor de 5 litri a acestei companii.

Potrivit acestora, apa nu corespundea din punct de vedere microbiologic.

"In urma controlului efectuat de ANPC in perioada 04 - 09 martie 2016 care a vizat Apa de izvor Aqua Queen, imbuteliata in PET, s-a stabilit ca apa nu corespundea microbiologic, din punct de vedere al parametrului NTGufc/cm3, mai exact la 22 grade Celsius valoarea obtinuta era de 2.000, fata de limita prevazuta de 100, iar la 37 grade Celsius, valoarea obtinuta era de 900, fata de limita prevazuta de 20", se arata intr-un comunicat de presa.

ANPC retrage apa Izvorul Zanelor de pe piata: Explicatiile producatorului

In schimb, reprezentantii companiei au subliniat ca laboratorul care a efectuat analizele nu este acreditat.

"Dorim sa supunem atentiei publice urmatorul aspect: conform certificatului de acreditare Nr. LI384 disponibil pe site-ul www.renar.ro, laboratorul Manor Center SRL, care a efectuat analizele NTG, nu este acreditat Renar incepand din ianuarie 2014. Prin urmare, probele furnizate nu au nicio baza legala.

Tot in acest sens au fost prelevate mostre din aceleasi loturi si prezentate spre analiza laboratorului Laborex. Rezultatele vor fi puse atat la dispozitia ANPC cat si a partenerilor Aqua Queen, in vederea normalizarii activitatii comerciale", se mai arata in comunicat.

De asemenea, reprezentantii companiei subliniaza ca apa este "pura microbiologic, fapt atestat si de laboratorul Larex in ultimul buletin de analize emis in data de 1.02.2016, in urma caruia valoarea NTG a fost in limite normale".

In continuare, in comunicat se prezinta procesul prin care are loc filtrarea apei:

"Conform acestui proces de filtrare, SC Aqua Queen SRL are asigurata calitatea apei si garantia ca este microbiologic pura dupa ultima treapta de filtrare.

Prin apa plata de izvor Aqua Queen se intelege 'produs imbuteliat' obtinut prin extractie dintr-un foraj cu adancime de 225 metri, filtrare in mai multe etape, sterilizare cu ajutorul lampilor UV si supus unei oxidari cu aer imbogatit cu ozon", mai transmite comunicatul.

Cinci sortimente de apa retrase din magazine de ANPC: Nu erau sigure pentru consum (Video)

ANPC a anuntat, sambata, ca au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de 50.000 de lei in cazul a cinci tipuri de apa plata si minerala imbuteliata, din cauza unor abateri de la limitele microbiologice.

Pe lista marcilor de apa declarate neconforme se afla sortimentele:

  • Winny - apa izvor plata la 2 litri
  • Aro - apa de masa necarbogazoasa la 2 litri,
  • Calipso - apa de izvor de 6 litri
  • Izvorul Zanelor - apa de izvor plata de 2 litri
  • Aqua Queen - apa de izvor de 5 litri.

Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...