ANPC retrage apa Izvorul Zanelor de pe piata: Explicatiile producatorului

Marti, 22 Martie 2016, ora 07:30
5928 citiri
ANPC retrage apa Izvorul Zanelor de pe piata: Explicatiile producatorului

Informatiile difuzate recent de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor privind abaterile de la limitele microbiologicese se refera la o analiza efectuata asupra unui produs ce face parte dintr-un lot imbuteliat, nu la analize microbiologice efectuate la sursa sau la locul de imbuteliere a apei de izvor "Izvorul Zanelor", precizeaza reprezentantii producatorului, Apemin Tusnad.

"Informatiile in cauza se refera la o analiza microbiologica efectuata asupra unui produs ce face parte dintr-un lot imbuteliat de societatea noastra in urma cu doua luni, produs aflat la vanzare pe raftul unuia dintre distribuitorii nostri.

Informatiile nu se refera la analize microbiologice efectuate la sursa sau la locul de imbuteliere a apei de izvor Izvorul Zanelor. In laboratorul nostru acreditat de RENAR din anul 2008 se fac analize microbiologice pentru fiecare lot in parte la toti indicatorii prevazuti de legislatia aplicabila si niciodata nu am intampinat neconformitati.

Aceste analize au fost efectuate si cu privire la lotul in cauza, in termen de 12 ore ulterior imbutelierii, conform prevederilor legale. Rezultatele analizelor interne, precum si toate analizele efectuate de DSP Harghita in cadrul programului de monitorizare de audit au fost mereu conforme", arata Apemin Tusnad intr-un comunicat.

Reprezentantii Apemin Tusnad subliniaza, totodata, ca pana in prezent nu a fost primita nicio instiintare oficiala si la societate nu s-a dispus nicio masura din partea niciunei autoritati.

"ANPC a trimis buletinele de analiza la DSP pentru pronuntare, dupa ce a aplicat amenzi si a dispus retragerea produsului in cauza de pe piata (8 butelii de 2 l) de la un client de-al nostru. Am solicitat clarificarea, de urgenta, a situatiei descrise si asteptam cu interes punctul de vedere al Directiei de Sanatate Publica pentru a putea avea o pozitie oficiala", se mai precizeaza in comunicat.

Cinci sortimente de apa retrase din magazine de ANPC: Nu erau sigure pentru consum (Video)

Sambata, ANPC anunta, printr-un comunicat de presa, ca inspectorii institutiei au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice in cazul a 5 tipuri de apa de masa si apa de izvor imbuteliata, comercializate in unele retele comerciale din Bucuresti.

Potrivit sursei citate, in perioada 4-9 martie, s-au prelevat esantioane din sortimente de apa de masa si de izvor din reteaua comerciala a unor lanturi de hypermarketuri si supermarketuri din Bucuresti.

In urma controalelor, dintre cele 17 esantioane prelevate si analizate din punct de vedere microbiologic in cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL Bucuresti, 5 au fost neconforme, in urma analizelor de laborator.

Pe lista marcilor de apa declarate neconforme se afla sortimentele:

  • Winny - apa izvor plata la 2 litri
  • Aro - apa de masa necarbogazoasa la 2 litri,
  • Calipso - apa de izvor de 6 litri
  • Izvorul Zanelor - apa de izvor plata de 2 litri
  • Aqua Queen - apa de izvor de 5 litri.

Conform ANPC, in urma abaterilor constatate, s-au aplicat amenzi contraventionale in valoare totala de 50.000 lei si au fost oprite definitiv de la comercializare si retrase din circuitul consumului uman produse Apa de Izvor Calipso si Apa de Izvor Plata Izvorul Zanelor in cantitate totala de 244 de litri.

Celelalte doua sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului. Totodata, s-a dispus extinderea controlului la producator in judetul Ilfov, respectiv Harghita prin comisariatele judetene de protectie a consumatorilor.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...