Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Apa retrasa din magazine de ANPC: A fost suspendata activitatea laboratorului care a efectuat testele

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 19:06
7753 citiri
Apa retrasa din magazine de ANPC: A fost suspendata activitatea laboratorului care a efectuat testele
Foto: Aqua Queen

Laboratorul care a efectuat analizele in cazul a cinci sortimente de apa improprie pentru consum si retrasa din magazine a fost sanctionat, la scurt timp dupa aflarea informatiei privind apa toxica.

ANPC a anuntat pe 19 martie ca cinci sortimente de apa din supermarketurile din Romania nu pot fi consumate, iar pe 1 aprilie a existat un control de 16 ore la SC Manor Laboratory Center SRL Bucuresti, relateaza B1 Tv.

ANPC retrage apa Aqua Queen: Producatorul acuza ca laboratorul nu e acreditat

Controlul, efectuat de trei institutii, a fost declansat in urma unei reclamatii anonime, iar acesta a fost confirmat, de-abia miercuri, dupa o solicitare din partea sursei citate.

"S-a prezentat o echipa formata din reprezentanti ai ANSVSA (Dr. Mihaela Lupascu) si ai Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara-IISPV (Dr. Delia Constantinescu si Dr. Isabela Nicorescu), precum si 2 reprezentanti ai Directiei Generale de Politie - Serviciul de investigare a criminalitatii economico-financiare (solicitati de ANSVSA).

Verbal, am fost informati ca prezentul control a fost dispus in urma unei reclamatii care nu poate fi pusa la dispozitia Laboratorului", au transmis reprezentantii laboratorului.

ANPC retrage apa Izvorul Zanelor de pe piata: Explicatiile producatorului

Ulterior, acestia au precizat ca "reprezentantii ANSVSA si IISPV au finalizat controlul pe data de 2 aprilie la ora 2 dimineata, dupa 16 ore de verificari. In decursul acestei perioade, reprezentantii ANSVSA si IISPV au emis doua Note de Control, una la ora 21:00 avand o serie de concluzii si masuri si o a doua emisa la ora 02:00 cu alt set de concluzii, masura finala impusa fiind suspendarea activitatii laboratorului si interzicerea receptiei probelor".

Cinci sortimente de apa retrase din magazine de ANPC: Nu erau sigure pentru consum (Video)

Pe lista marcilor de apa declarate neconforme se afla sortimentele:

  • Winny - apa izvor plata la 2 litri
  • Aro - apa de masa necarbogazoasa la 2 litri,
  • Calipso - apa de izvor de 6 litri
  • Izvorul Zanelor - apa de izvor plata de 2 litri
  • Aqua Queen - apa de izvor de 5 litri.

La cateva zile dupa anuntul ANPC, insa, reprezentantii Aqua Queen au declarat ca "laboratorul Manor Center SRL, care a efectuat analizele NTG, nu este acreditat Renar incepand din ianuarie 2014. Prin urmare, probele furnizate nu au nicio baza legala".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#laborator teste apa suspendat, #ANPC apa retrasa supermarketuri, #apa nepotabila supermarketuri Romania , #consumatori