Aqua Queen reactioneaza, in urma controalelor ANPC - drept la replica

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 20:58
4701 citiri
Aqua Queen reactioneaza, in urma controalelor ANPC - drept la replica
Foto: Facebook/Aqua Queen

Societatea Aqua Queen a reactionat, vineri, dupa ce produsele sale au fost in lumina reflectoarelor in urma unor controale ANPC care au dus la retragerea de pe piata a catorva sortimente de apa.

Intr-un drept la replica remis Ziare.com, reprezentantii juridici ai societatii sustin ca acuzatiile ANPC sunt neintemeiate si publicarea rapoartelor celor de la Protectia Consumatorului de catre presa ar denota lipsa de deontologie.

Cinci sortimente de apa retrase din magazine de ANPC: Nu erau sigure pentru consum (Video)

ANPC retrage apa Aqua Queen: Producatorul acuza ca laboratorul nu e acreditat

Apa retrasa din magazine de ANPC: A fost suspendata activitatea laboratorului care a efectuat testele

ANPC retrage apa Izvorul Zanelor de pe piata: Explicatiile producatorului

"Consideram ca articolele in cauza sunt interpretari pur personale, nesustinute si partinitoare ale autorilor lor, care incearca in mod trunchiat sa atraga atentia in mod negativ asupra produselor comercializate sub sigla Aqua Queen, relevand nerespectarea regulilor minimale de deontologie profesionala si incalcand dreptul constitutional, conform caruia libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea si nici dreptul la propria imagine, iar exercitarea dreptului la libera exprimare comporta indatoriri si responsabilitati.

Facem precizarea ca toate mentiunile au fost si sunt in continuare neintemeiate, iar comercializarea produselor care fac obiectul articolelor s-a realizat cu respectarea tuturor prevederilor legale in vigoare si sub stricta supraveghere a institutiilor abilitate in acest sens.

Astfel, asa cum in mod corect, se afirma la un moment dat in materialelele de presa, chiar reprezentantii laboratorului la care ANPC a testate apele au declarat: 'NU avem competenta sa decidem daca apa e conforma sau nu consumului uman'", se arata in dreptul la replica.

ANPC a anuntat in luna martie ca cinci sortimente de apa din supermarketurile din Romania nu pot fi consumate, printre care si Aqua Queen, apa de izvor de 5 litri.

Astfel, cei de la Protectia Consumatorului au informat pe 22 martie ca ANPC au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de 50.000 de lei in cazul a cinci tipuri de apa plata si minerala imbuteliata, din cauza unor abateri de la limitele microbiologice.

Lista marcilor de apa declarate neconforme de ANPC este:

  • Winny - apa izvor plata la 2 litri
  • Aro - apa de masa necarbogazoasa la 2 litri,
  • Calipso - apa de izvor de 6 litri
  • Izvorul Zanelor - apa de izvor plata de 2 litri
  • Aqua Queen - apa de izvor de 5 litri.

La cateva zile dupa anuntul ANPC, reprezentantii Aqua Queen au declarat ca "laboratorul Manor Center SRL, care a efectuat analizele NTG, nu este acreditat Renar incepand din ianuarie 2014. Prin urmare, probele furnizate nu au nicio baza legala" si a urmat un control la acesta. In urma controlului, s-a decis suspendarea activitatii laboratorului si interzicerea receptiei probelor.

Va prezentam in continuare dreptul la replica integral al societatii Aqua Queen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Aqua Queen drept replica, #Aqua Queen sortimente apa, #Aqua Queen controale ANPC , #consumatori