Ce cumparam de la hipermarketuri: Peste 12 tone de carne degradata, confiscate de politisti

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 22:10
28442 citiri
Ce cumparam de la hipermarketuri: Peste 12 tone de carne degradata, confiscate de politisti
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii au confiscat marti peste 12 tone de carne degradata si depozitata in conditii necorespunzatoare, din hipermarketuri precum Cora, Auchan si Carrefour, dar si din abatoare si piete din Capitala si din tara.

Surse din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au declarat pentru Mediafax ca politistii au facut marti mai multe controale in piete, abatoare si hipermarketuri din Bucuresti si din tara, confiscand peste 12,6 tone de carne.

Nou scandal cu carne stricata: Sute de kilograme confiscate dintr-un hipermarket din Bucuresti

In urma verificarilor au fost descoperite 123 de infractiuni, dintre care 30 de evaziune fiscala si 42 de contrafacere, prejudiciul total fiind de 6,5 milioane de lei.

Politistii au dat amenzi in cuantum de peste un milion de lei si au confiscat marfa in valoare de 205.000 de lei.

Aproape 20 de tone de carne, oprite de la comercializare de ANPC - care au fost neregulile (Video)

In cele mai multe dintre cazuri, carnea era degradata si depozitata in conditii necorespunzatoare, au aratat sursele citate.

UPDATE: Pozitia Cora Romania, remisa Ziare.com:

"Cora Romania respinge categoric afirmatiile transmise marti seara de catre agentia de presa Mediafax, care sub pretextul detinerii de informatii pe surse de la IGPR a lansat in spatiul public afirmatia ca in magazinele noastre ar fi fost gasite si confiscate produse din carne degradata.

Avand in vedere ca asa-zisa stire a fost lansata in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, Cora sustine ca acest lucru este de natura sa ii prejudicieze grav imaginea si buna desfasurare a operatiunilor comerciale.

In lipsa prezentarii unor probe clare in sprijinul celor afirmate, Cora va lua toate masurile care se impun intr-o astfel de situatie absolut inacceptabila.

Cora Romania isi asigura inca o data clientii ca produsele sale respecta toate normele in vigoare referitoare la siguranta alimentara si ca toata atentia noastra se indreapta catre oferirea de produse de calitate la preturi accesibile".

UPDATE 2: Si reprezentantii Auchan au negat faptul ca ar fi fost controale la unitatile sale.

"Am citit cu surprindere titlul si continutul articolului publicat in ziua de 8 decembrie. Va informam ca in cadrul hipermarketurilor Auchan nu a existat niciun control referitor la aspectele mentionate in articol si va solicitam sa scoateti din continutul articolului si din titlu numele Auchan, deoarece aduceti un prejudiciu de imagine companiei noastre", a transmis departamentul de comunicare externa al Auchan Romania, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#carne confiscata hipermarket, #tone carne confiscate , #consumatori