Ziare.com
Tu stii ce mananci
Cinci sortimente de apa retrase din magazine de ANPC: Nu erau sigure pentru consum (Video)
Cinci sortimente de apa de masa si de izvor vandute in marile magazine din Romania nu sunt bune pentru consum, intrucat nu respecta indicatorii microbiologici conform prevederilor legale in vigoare, anunta Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Inspectorii ANPC au prelevat, in perioada 4-9 martie, esantioane din sortimente de apa de masa si de izvor din reteaua comerciala a unor lanturi de hipermarketuri si supermarketuri din Bucuresti, informeaza News.ro.

Dintre cele 17 esantioane prelevate si analizate din punct de vedere microbiologic, cinci au fost neconforme, in urma analizelor de laborator.

Este vorba despre apa de izvor plata Winny, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 litri, apa de masa necarbogazoasa Aro, vanduta tot in PET-uri de 2 litri, apa de izvor Calipso, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 6 litri, apa de izvor plata Izvorul Zanelor, in PET-uri cu capacitatea de 2 litri si apa de izvor Aqua Queen, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 5 litri.

In urma actiunii, inspectorii ANPC au dat amenzi contraventionale in valoare totala de 50.000 de lei si au decis sa opreasca de la comercializare 244 de litri apa de izvor Calipso si Izvorul Zanelor, care nu intrunea conditiile pentru consum sigur.

"Celelalte sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului. Totodata, s-a dispus extinderea controlului la producator, in judetul Ilfov, respectiv Harghita, prin comisariatele judetene de protectie a consumatorilor", se mai arata in comunicatul de presa.

In 15 martie, au fost efectuate alte 11 prelevari de probe, iar esantioanele au fost transmise la laborator pentru a fi analizate din punct de vedere microbiologic si al continutului de nitriti.

Comisarii ANPC anunta ca vor continua prelevarile de probe si le vor trimite spre analiza la laborator. Buletinele de analize pentru probele deja prelevate au fost trimise Directiei de Sanatate Publica pentru a se lua masurile legale care se impun.

Consumul mediu anual de apa minerala naturala din Romania este estimat la aproximativ 55 de litri, de trei ori mai mic decat al tarilor precum Italia, Germania, Franta, in pofida potentialului ridicat al resurselor de apa minerala care plaseaza Romania pe unul dintre primele locuri din Europa, conform Patronatului Apelor Minerale Apemin.

Articol citit de 19479 ori
Ti-a placut articolul?
Tweet
Citeste mai multe despre apa plata retrasa consum
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nimic din ce se produce ...

in Romania nu mai este bun de consum.cand s-a pus in vanzare nu s-au facut analize la aceste sortimente de apa plata?in ce tara am ajuns sa traim! vai si anar de noi daca acceptam si inghitim ca prostii toate minciunile promovate de actualele autoritati!

 

Articole scrise de mintuiala

Unele articole de pe ziare.com sunt scrise de manierä , ca trebuie sa descifrezi despre ce este vorba , ex:

"Consumul mediu anual de apa minerala naturala din Romania este estimat la aproximativ 55 de litri, de trei ori mai mic decat al tarilor precum Italia, Germania, Franta"
aici lipseste mentiunea "pe cap de locuitor " sau cum vreti .Dar sunt alte articole f. prost redactate , parca a-ti fi emigranti !

 

Dar cei ce trebuie sa se ocupe, ce fac?

Una din sutele de institutii bugetare, deci care sunt platite de noi toti, este si Institutul de Sanatate Publica, o institutie MAMUT, cu organigrama stufoasa, care pute de directori si de medici sefi
CE FACE Institutul de Sanatate Publica???
DOARME???
Aceasta institutie trebuie sa monitorizeze CONSTANT sursele potentiale de imbolnavire publica, dar ce rost are, mai bine dorm, isi iau salariile, primele, concediile, avanseaza in functie, ies la pensii ca lumea, ca doar au avut functii de ..."raspundere publica"!
V-am descris o pagina simptomatica din Romania reala!

 

Nu cine vinde este vinovat ci protectia cumparatorilor ca nu au ....

....verificatprin analize,calitatea apei.

Cati bani au castigat patroni firmelor in cauza, vanzand apa imprpropie consumului ?
Ei raman cu banii si consumatorul cu ponoasele !

 

Izvoare captate de profitori ,fara protectie sanitara.

Sunt zeci de mii in Romania, vina este a Inspectiei Sanitare. Vestitul Izvor Rece de la intrare in Sinaia din care a baut jumatate de romani nu avea o zona sanitara corespunzatoare.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor