Cod etic pentru promovarea produselor destinate copiilor

Marti, 23 Septembrie 2008, ora 10:15
1379 citiri
Cod etic pentru promovarea produselor destinate copiilor

Un cod etic vizand promovarea produselor pentru copii a fost elaborat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor in colaborare cu europarlamentarul Magor Csibi.

Potrivit codului, supus in prezent dezbaterii publice, alimentele si bauturile care dauneaza sanatatii copiilor, precum chipsurile, sucurile acidulate si produsele de tip fast-food, nu trebuie sa mai fie promovate la radio, Tv sau in presa scrisa, relateaza Romania Libera, in editie online.

Acest cod dupa model european s-ar putea sa nu ajunga la stadiul de lege intrucat nu exista o lista exacta cu alimentele novice copiilor, a declarat presedintele ANPC, Dan Vlaicu.

"Acest cod defineste criteriul nutritional minimal pe care ar trebui sa-l respecte alimentele destinate celor mici, pentru a nu le afecta sanatatea si a nu-i predispune la obezitate", a precizat Vlaicu.

Adoptarea regulilor din acest cod este optionala, dar, daca un producator adera la acest cod etic, acesta trebuie sa fie pregatit pentru amenzi intre 3.000 si 30.000 de lei.

"Codul nu poate fi transformat in lege, sunt foarte multe discutii intre actorii din domeniul sanatatii publice, firmele producatoare de alimente... Nu se poate cadea de acord, nu poate spune nimeni cu exactitate ce substante anume dauneaza sanatatii si in ce masura", a subliniat Dan Vlaicu.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#cod, #etic, #aliment, #sanatate, #copil , #consumatori