Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Controale ANPC la bijutieri: 10 kilograme de bijuterii au fost confiscate

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 16:24
1653 citiri
Controale ANPC la bijutieri: 10 kilograme de bijuterii au fost confiscate

Inspectorii de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au controlat zeci de puncte de vanzare a bijuteriilor, unde au dat amenzi si au confiscat peste 10 kilograme de bijuterii.

Au fost verificati 330 de operatori economici constatandu-se nereguli la 142 dintre acestia (43%). Peste 17 kg de bijuterii, din totalul controlat, prezentau abateri de la legislatia in vigoare, dupa cum se arata intr-un comunicat al ANPC.

Controalele au fost efectuate la nivelul a 21 de judete si in Capitala si vor continua in perioada urmatoare, avertizeaza ANPC.

Au fost confiscate si predate Trezoreriei 9,9 kg bijuterii, din care 1,3 kg de bijuterii nemarcate si 8,6 kg de bijuterii care aveau aplicate 15 marci neinregistrate la ANPC.

Totodata, au fost aplicate 96 amenzi contraventionale, in valoare de 285.050 de lei si 53 de avertismente, iar pentru 17 operatori economici au fost facute propuneri de suspendare a autorizatiei pentru efectuarea de operatiuni cu metale pretioase si au fost sesizate organele de cercetare penala.

Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor avertizeaza cumparatorii sa nu achizitioneze bunuri de la persoane neautorizate sau de la vanzatori ambulanti sa se informeze daca bijuteriile sunt marcate si daca exista un certificat care sa ateste proprietatile bijuteriilor cumparate.

"Sfatuiesc consumatorii sa achizitioneze bijuterii din metale pretioase numai de la persoane autorizate. Asigurati-va ca bijuteria este insotita de un certificat de calitate din care sa reiasa continutul de metal pretios, calitatea si masa pietrei pretioase inglobata in montura.

Pentru orice nelamurire sau suspiciune legata de bijuteria achizitionata, consumatorii se pot adresa specialistilor Directiei Generale de Metale Pretioase, Pietre Pretioase si Proces Kimberley (DGMPPPPK) din cadrul ANPC in vederea analizei obiectului respectiv", a declarat Constantin Cerbulescu, presedinte ANPC.

L.S.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#bijuterii controale, #bijuterii confiscate , #consumatori
Comentarii