Facturile la curent, mai mici de la 1 iulie (Video)

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 16:23
2535 citiri
Facturile la curent, mai mici de la 1 iulie (Video)
Foto: Arhiva

Pretul reglementat al energiei electrice livrate populatiei va scadea in medie cu 1,3%, de la 1 iulie, a decis, vineri, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

"Incepand cu 1 iulie 2013, pretul la energia electrica livrata consumatorilor finali se va micsora in medie cu 1,3%", se arata intr-un comunicat transmis de ANRE.

Ministrul Energiei promite facturi mai mici la energie de la 1 iulie

Decizia a fost luata in urma unei analize semestriale realizata de Comitetul de reglementare din institutie si se va aplica atat consumatorilor casnici, cat si consumatorilor non-casnici care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de energie.

In Romania sunt peste opt milioane de consumatori casnici, categorie in care intra si populatia.

Cea mai recenta modificare a preturilor reglementate ale electricitatii a avut loc in 1 ianuarie, cand tarifele finale au crescut cu 10%. Atunci, 6% a reprezentat impactul costului energiei, iar 4% efectul sprijinului acordat de stat productiei energiei din surse regenerabile.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat saptamana trecuta ca facturile romanilor la electricitate vor scadea, ca urmare a intrarii in vigoare la 1 iulie a ordonantei de urgenta privind energia regenerabila, ce micsoreaza numarul certificatelor verzi care vor fi platite catre cei care produc energie din astfel de surse.

Actul normativ prevede amanarea temporara, incepand cu 1 iulie 2013, a acordarii unui numar de certificate verzi pentru fiecare 1 MWh produs de centrale electrice hidro noi cu puteri electrice instalate mai mici sau egale cu 10 MW (un certificat verde) de centrale eoliene (un certificat verde), respectiv de centrale electrice solare (doua certificate verzi).

Certificatele verzi ramase restante vor fi platite incepand cu 31 martie 2017, pentru centralele hidro si solare, respectiv de la 1 ianuarie 2018 pentru centralele eoliene.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#curent ieftinire, #energie electrica ieftinire, #factura curent , #consumatori
Comentarii
Poza AdyCa
AdyCa
rank 4
Adica in loc de 100 lei, vom plati 98,7 lei..... Mare economie!!!
Poza bum
bum
rank 5
acum , vara se ieftineste cu 1,3 % si la iarna se scumpeste cu 38 %