Facturile la curent, mai mici de la 1 iulie (Video)

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 16:23

   

Facturile la curent, mai mici de la 1 iulie (Video)
Pretul reglementat al energiei electrice livrate populatiei va scadea in medie cu 1,3%, de la 1 iulie, a decis, vineri, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

"Incepand cu 1 iulie 2013, pretul la energia electrica livrata consumatorilor finali se va micsora in medie cu 1,3%", se arata intr-un comunicat transmis de ANRE.

Ministrul Energiei promite facturi mai mici la energie de la 1 iulie

Decizia a fost luata in urma unei analize semestriale realizata de Comitetul de reglementare din institutie si se va aplica atat consumatorilor casnici, cat si consumatorilor non-casnici care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de energie.

In Romania sunt peste opt milioane de consumatori casnici, categorie in care intra si populatia.Cea mai recenta modificare a preturilor reglementate ale electricitatii a avut loc in 1 ianuarie, cand tarifele finale au crescut cu 10%. Atunci, 6% a reprezentat impactul costului energiei, iar 4% efectul sprijinului acordat de stat productiei energiei din surse regenerabile.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat saptamana trecuta ca facturile romanilor la electricitate vor scadea, ca urmare a intrarii in vigoare la 1 iulie a ordonantei de urgenta privind energia regenerabila, ce micsoreaza numarul certificatelor verzi care vor fi platite catre cei care produc energie din astfel de surse.

Actul normativ prevede amanarea temporara, incepand cu 1 iulie 2013, a acordarii unui numar de certificate verzi pentru fiecare 1 MWh produs de centrale electrice hidro noi cu puteri electrice instalate mai mici sau egale cu 10 MW (un certificat verde) de centrale eoliene (un certificat verde), respectiv de centrale electrice solare (doua certificate verzi).

Certificatele verzi ramase restante vor fi platite incepand cu 31 martie 2017, pentru centralele hidro si solare, respectiv de la 1 ianuarie 2018 pentru centralele eoliene.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2304 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
si inflatzia ,
- cat e ?
AdyCa
rank 4
Adica in loc de 100 lei, vom plati 98,7 lei..... Mare economie!!!
O frectie la un picior de lemn ajuta mai mult....
Utilizator sters
Este o ecenomie mare...
...voi,gașca portocalie condusă de Makc, ați mărit prețurile mereu...asta timp de 4 ani,in timp ce salariile și pensiile le-ați micșorat cu 50%...vrei să să vorbim de imprumutul de la FMI de zeci de miliarde de euro comis de Makc cand nici măcar nu avea dreptul s-o facă?

Da, 1,3% este o reducere importantă ținand cont că salariile sunt mici iar datoriile plătite către FMI sunt colosale...și știi din ce cauză? Ăh?
bum
rank 5
cine voteaza cu USL nu trebuie sa aiba curent !
oamenii au nevoie de curent electric , celelalte "personaje" nu au nevoie de curent !
Ceausescu taia curentul pentru ca avea informatia ca in Romania nu mai sunt oameni , si deaia lasa toata Romania pe intuneric !
cateodata permitea si "personajelor" bizare sa beneficieze de curent , dar era o limita ! el nu strica orzul pe gaste !
tu vrei sa te curentezi ? asta vrei tu ? sa te curentezi ?
nu-ti baga degetele-n priza , ca declansezi al treilea razboi mondial si Albulescu a pregatit deja un reportaj diferit de scenariul pe care tu vrei sa-l prezinti !
Utilizator sters
@bum-fleoshc-Cit de securist si comunist potzi fi?
CIT CUPRINDE!
Nuuu?!?...

Cu afirmatzia asta kriminala de-a dreptul n-ai facut decit sa confirmi ceea ce stiam de la bunicul meu patern, soldat in prima linie in ambele razboaie mondiale...

Cind s-a intors pe jos din Siberia unde fusese incarcerat si deportat dupa ce a stat 6 luni de prizonierat la Cotul Donului, i s-a spus - dupa ce-a iesit si din pushcaria comunista pe motiv de ... dushman al poporului pt. ca in instantza a indraznit sa spuna ca el nu cunoashte pe lumea asta decit 3 Dumnezei: Dumnezeu cel Mare din Ceruri, Maria Sa Regele Mihai si ... Maria Sa Pamintul Tzarii! - i-au spus deci comisarii politici comunishti cind s-a inceput electrificarea satelor, ca el nu are dreptul la "electrica" pt. c-a luptat in razboi impotriva tatalui de la rasarit, Uniunea Sovietica, si contra poporului frate sovietic!

Astfel, acum, mi-e foarte clar cine esti si din cine provii!!!...

Cit o sa va mai suporte poporul asta, bai politrucilor inconshtientzi pupatori ipocritzi si mincinoshi de ... moashte "capitaliste", da' cu ... "genetica" sovietica?!?

Ziare.com, de toata jena! Jurnal patriotic de bune intentzii si maniere ... natzionale, nuuu?!?
Rushine!...
Utilizator sters
@bum, o sa ai curent in casa..
.. cand tz-o fi spart freun geam.
__vorba de duh a regretatului Jean Constantin.
Utilizator sters
Dvs.va rog sa faceti o cerere...
...in care sa informati ca doriti sa platiti pretul vechi! va multumim patriotic....cita ipocrizie salasuieste in unii!
niculaeda
rank 5
@fgrooster
- se pare ca bunicu' a fost om de treaba ! nu cred c-ar vota usl-u' !
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
Facturile la curent, mai mici de la 1 iulie
Probabil tiparite pe format mai mic, ptr ca, in cazul de fatza, pretzul la KWH va fi invers proportzional cu viteza de invarteala a contorului ...;-)
Puteau pune stirea pe 1 aprilie
Death45
rank 5
hahahahahahha.... :) Genial articol
mi-a facut ziua ! 1,3% mai mici ? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
curat-murdar
rank 5
Mie imi vine sa pling nu sa rid! De la 1 iulie facturile se...
...SCUMPESC cu estimarea facuta pentru lunile de iarna.
EOn a anuntat in scris clientii ca face citirea de la 1 iunie o data la 3(trei) luni, dar facturarea o data la 2(doua) luni.

Au aminat certificatele verzi, dar incaseaza mai mult pentru ca ne factureaza consumul electric in miezul verii estimind cit am consumat in miezul iernii.

Factura mea va veni DUBLU acum, fata de cit am citit pe contor, pentru ca platesc asa cum am consumat iarna, cind am avut mai multe consumatoare in priza.

Halal "ieftinire"!

Daca luam in calcul si cursul euro, o sa ne punem miinile in cap cind o sa vedem factura eon.

Primele de vacanta ale celor de la eon, in schimb, o sa fie mai grase decit de obicei.
bum
rank 5
dar cine te pune pe tine sa traiesti in Romania ?
------------------------------
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
@bum, du-te tu in Germany..
... sa vezi cum vrei tu inapoi in RO, dupa prima scrisoare cu calculul.
bum
rank 5
acum , vara se ieftineste cu 1,3 % si la iarna se scumpeste cu 38 %
o sa va placa mult !
Comentariu inadecvat
bum
rank 5
iar ai copiat de ponta ! iar ai nota mica !
vorbeste cu profesorul Marga sa-ti dea diploma de specialist in fabricarea budigailor cu clopotei !
ochi de soim in padure de brazi
rank 2
dusi cu zaharelul de smecheri
aia de faceau averi din microhidrocentrale au simtit ca lumea a inteles ca asta nu duce la ieftinirea curentului. Si ii arunca fra ierului de roman un oscior( care oricum e frectie la picior de lemn, cum bine spunea aici cineva). Si, pentru ca prea multi au dovedit in tara asta ca pot fi dusi cu zaharelul, sa vedeti ca si acum va fi la fel.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor